Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “ζόμπι” Σαμαράς – Βενιζέλος ονειρεύονται ρεβάνς- Παρακαλάνε για σκληρή στάση στην Ελλάδα

Τα “ζόμπι” Σαμαράς – Βενιζέλος ονειρεύονται ρεβάνς- Παρακαλάνε για σκληρή στάση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την αμέριστη συνδρομή του Ποταμιού, οι οποίοι με συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις τους επιχειρούν να στρώσουν το έδαφος – στο μυαλό τους – για την πολιτική τους επιστροφή, παρά το γεγονός ότι ο λαός τους εκπαραθύρωσε από την εξουσία δύο – αν όχι τρεις – φορές μέσα σε ένα έτος.

Σε συνέντευξή του σε ισπανική εφημερίδα ο Αντ. Σαμαράς, αφού δήλωσε «ενεργός» στις πολιτικές εξελίξεις αναστατώνοντας τη Νέα Δημοκρατία, έφτασε να κατηγορήσει το Βερολίνο και Βρυξέλλες που έχουν επιχειρήσει ανεπιτυχώς να εξαφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα – και ακόμα το πράττουν – για «διευκόλυνση των λαϊκιστών» της Κουμουνδούρου.

Ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου σεναρίου της αριστερής παρένθεσης, αμετανόητος και κυνηγώντας εκ νέου τη χαμένη του πρωθυπουργική καρέκλα έφτασε στο σημείο δε να κάνει λόγο για προσπάθειες της Ευρώπης και της Γερμανίας να «τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων», εννοώντας τη δική του.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς ουσιαστικά στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο Βερολίνο να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, υιοθετώντας την πιο νοσηρή ανθελληνική πολιτική, προσηλωμένη καθαρά στους προσωπικούς του μικροπολιτικούς σχεδιασμούς.

Η παραίνεση μάλιστα του κ. Σαμαρά σε μία τόσο κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση παλεύει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να προχωρήσει επιτυχώς και έγκαιρα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, υποδηλώνει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τον πανικό του συστήματος Σαμαρά και επιβεβαιώνει ότι ουδέποτε μπήκε στο συρτάρι το σενάριο για μετατροπή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σε »«αριστερή παρένθεση».

Πέραν αυτού, η παραίνεση Σαμαρά έρχεται την ώρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί, όπως φαίνεται μέσα από τις διαρροές της απόρρητης έκθεσης της Deutsche Bank στη γερμανική φυλλάδα Bild, μία ολική επαναφορά του σεναρίου για «προσωρινό» Grexit, το οποίο θα συνοδεύει τη συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Είναι λοιπόν άξιο απορίας, ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί με την παρέμβασή του ο Αντώνης Σαμαράς…

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πονοκέφαλο της Φώφης Γεννηματά λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον πολιτικής τους δράσης, διέγνωσε «πολιτικό πρόβλημα», μέσω άρθρου του σε ιστοσελίδα στην οποία από χθες εργάζεται ο κ. Μουρούτης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Σαμαρά.

Ως λύση, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος δρα ως άτυπος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας ξεχάσει προφανώς ότι είναι απλά ένας βουλευτής, επιχειρεί να επαναφέρει το σενάριο της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», που αποτελεί την άλλη όψη του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος φυσικά – δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς – κινείται και το Ποτάμι, με τον Γρηγόρη Ψαριανό ψάχνοντας πρωινιάτικα τις… πολιτικές του ισορροπίες, να προβληματίζεται για το «αν η κυβέρνηση θα κάνει Χριστούγεννα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...