Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τα hotspots των προσφύγων να γίνουν στα παράλια της Τουρκίας

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τα hotspots των προσφύγων να γίνουν στα παράλια της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει τα κέντρα διαχωρισμού (hotspots) να δημιουργηθούν στα παράλια της Τουρκίας, επισημαίνει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση” του Κώστα Μπλιάτκα.

“Η πρόταση την οποία και σε ευρωπαϊκό και σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει η Ελλάδα να επιδιώξει με την επίσημη κυβέρνησή της είναι επιτέλους αυτά τα hotspots, τα κέντρα διαχωρισμού αυτών των ανθρώπων, να γίνουν αποκλειστικά στα παράλια της Τουρκίας γιατί μόνο τότε το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά” υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ.

Τόνισε δε, ότι μετά την καταγραφή οι πρόσφυγες θα μπορούν έρθουν στις χώρες – μέλη της ΕΕ με αναλογική ανακατανομή και οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες προέρχονται και δεν κινδυνεύουν.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία της για την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για την υποδοχή και εγκατάσταση προσφύγων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

Υπογράμμισε, ότι αποφασίστηκε να δεχτεί η Ελλάδα, έστω προσωρινά, χωρίς χρονοδιάγραμμα χιλιάδες πρόσφυγες, ακυρώνοντας -όπως υποστήριξε- τη διαδικασία μετακίνησής τους σε χώρες της Ευρώπης.

“Τους 20.000 ανθρώπους και άλλους 30.000 -και για τους 20.000 μόνο με μια αποφασισμένη και αυτή θολή επιδότηση ενοικίου- που σημαίνει αυτοί οι 50.000 άνθρωποι θα πρέπει να τραφούν, να τύχουν νοσηλείας, περίθαλψης, ένδυσης, υπόδησης και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης τους υποδέχεται η Ελλάδα. Και αυτό σημαίνει ότι ακυρώνεται στην πράξη -είτε το θέλουμε είτε όχι- η μετεγκατάσταση 64.400” τονίζει.

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ, είπε ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή είναι ποιος θα εκλεγεί αρχηγός και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το κόμμα, την επόμενη μέρα, να είναι ισχυρό στο θεσμικό του ρόλο.

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιον επιλέγει για την αρχηγία, λέγοντας ότι αν και έχουν απομείνει λίγες μέρες πριν από την εκλογή, μέχρι τώρα “δεν έχουμε δει ποια συγκεκριμένα ζητήματα προτείνουν ο καθένας εκ των τεσσάρων”.

“Έχω αποφασίσει στο πρόσωπο αλλά δεν θα το πω. Περιμένω μέχρι την τελευταία στιγμή όλοι να ξετυλίξουν τις απόψεις που έχουν για να διεκδικήσουν την ηγεσία γιατί αυτή την απόφαση που έχω είμαι έτοιμη να την ανατρέψω, αν αντιληφθώ το καλύτερο” κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...