Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη – Δεν τα βρήκαν Σταθάκης -Τρόικα για τους πλειστηριασμούς

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη – Δεν τα βρήκαν Σταθάκης -Τρόικα για τους πλειστηριασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωρίς αποτέλεσμα για τους πλειστηριασμούς ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους Θεσμούς, με τις δύο πλευρές να δίνουν νέο ραντεβού την Παρασκευή.

«Δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε βήμα πίσω από τα όρια που προτείνουμε για το Νόμο Κατσέλη», τόνισε ανώτερο στέλεχος του υπουργείο Οικονομίας, τονίζοντας πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη σε τεχνικό επίπεδο, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνει και σε επίπεδο υπουργών.

Οι Θεσμοί προτείνουν να τεθεί ως όριο αντικειμενικής αξίας για προστασία από τον πλειστηριασμό κατά ανώτατο όριο οι 120.000 ευρώ, να θεσπιστεί εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 8.180 ευρώ για άγαμο, 13.197 ευρώ για ζευγάρι και ακόμη 3.350 ευρώ για κάθε τέκνο έως τρία τέκνα, ενώ το συνολικό χρέος του δανειολήπτη να μην ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική κυβέρνηση ζητά η αντικειμενική αξία του ακινήτου να φθάνει τις 200.00 ευρώ για άγαμο, τις 250.000 για ζευγάρι και 25.000 ευρώ για κάθε παιδί έως τρία παιδιά. Δηλαδή πλαφόν για οικογένεια με τρία παιδιά της 325.000 ευρώ.

Σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια, η κυβέρνηση προτείνει αυτό να φθάνει τις 35.000 ευρώ (οικογενειακό) και οι συνολικές οφειλές του δανειολήπτη να μην ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Οπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πρόταση καλύπτει το 72,4% των δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αντίθετα, η πρόταση των δανειστών μόλις το 17,3% των οφειλετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...