Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυση για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας η απάντηση στον Πανούση

Μήνυση για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας η απάντηση στον Πανούση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διερεύνιση της διαρροής των στοιχείων τα οποία φέρονται σύμφωνα με τις καταγγελίες Πανούση να αφορούν σε σύνδεση πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ με έγκλειστους τρομοκράτες και ποινικούς ζήτησαν με μηνυτήρια αναφορά κατ’ αγνώστων που κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Σε συνάντηση που είχαν με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, οι δύο υπουργοί συνοδευόμενοι από τον γγ της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου, στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, φωτογραφίζοντας ωστόσο τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Ο κ. Παρασκευόπουλος εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες ότι δημοσιεύονται κείμενα διαλόγων που ούτε εμείς γνωρίζουμε τι είναι αληθινό και τι όχι και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και ζητήσαμε να ερευνηθεί. Τον υπεύθυνο θα τον βρει η Δικαιοσύνη τόσο κατά αυτών που παρήξαν τα έγγραφα όσο και αυτών που έκαναν την αναπαραγωγή».

Με τη μηνυτήρια αναφορά τους οι δύο υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με ενδεχόμενη διαρροή απόρρητων εγγράφων, παραβίαση μυστικών της πολιτείας καθώς και αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση δεν απασχόλησε τη συνάντηση των υπουργών με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς διέπεται από το απόρρητο της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας.

Η απόφαση για μηνυτήρια αναφορά στον πρώην υπουργό αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για όσους «μοιράζουν απόρρητα έγγραφα, όπως της ΕΥΠ, σαν να είναι φυλλάδια».

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήριζαν χθες τον κ. Πανούση «διακινητή διαβαθμισμένων εγγράφων», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη σημερινή απόφαση για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Νομικοί κύκλοι του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η κίνηση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, παραπέμποντας μάλιστα στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος είχε βρεθεί κατηγορούμενος για κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων και αρχικά του είχε επιβληθεί εγγύηση 1.000.000 ευρώ, η οποία εν συνεχεία αποσύρθηκε.

Πέραν αυτού, οι ίδιοι κύκλοι του Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι δεν έχει καταστεί σαφές μέχρι στιγμής κατά πόσο οι εν λόγω υποκλοπές από τον κοριό της ΕΥΠ έγιναν κατόπιν κάποιας εισαγγελικής εντολής, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «δυσχεραίνουν τη θέση του πρώην υπουργού».

Ενδεικτική της αντεπίθεσης στην οποία περνά το Μέγαρο Μαξίμου είναι η ομοβροντία δηλώσεων υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίοι προσερχόμενοι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή προχώρησαν σε απαξιωτικές και δηκτικές δηλώσεις για τον κ. Πανούση.

Μετά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «μυθιστόρημα του κ. Πανούση», ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «γράφει ένα μυθιστόρημα και έχει καταθέσει τα ονόματα στον συμβολαιογράφο».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, αρκέστηκε να απαξιώσει τον κ. Πανούση κάνοντας λόγο για «αστυνομικές ιστορίες», ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου έθιξε το θέμα των καθυστερημένων καταγγελιών, εγείροντας ουσιαστικά θέμα πολιτικής σκοπιμότητας. «Όταν έχει φύγει από υπουργός, δεν με ενδιαφέρουν οι καταγγελίες αυτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα σκληρότερη ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, η οποία έκανε λόγο για «φαιδρότητα» στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση ο κ. Πανούσης.

«Μιλάμε για τον πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος, κατά τα λεγόμενα του ιδίου – γνώριζε ότι υπήρχαν τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία ενέπλεκαν και τον ίδιο και, παρόλα αυτά, επέλεξε να τα κρατήσει αυτά για τον εαυτό του, να φύγει από τη θέση του Υπουργού, να περάσουν κάποιοι μήνες τους οποίους δεν είναι υπουργός και να τα ανασύρει τώρα από το συρτάρι με αυτήν την χρονοκαθυστέρηση.

Οι καταγγελίες του κ. Πανούση ήταν τόσο «σοβαρές» που ακόμα και ο ίδιος, δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός.

Επίσης, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον υπουργό ο οποίος τον διαδέχθηκε. Δεν θυμάμαι στην τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου να κάνει την οποιαδήποτε νύξη επί του θέματος.» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πανούσης από την πλευρά του με εμπρηστική διάθεση διερωτήθηκε «οι Πυρήνες κάνουν λόγο για ευφάνταστα σενάρια, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης μιλούν για μυθιστόρημα. Μαζί τα γράφουν;», στοχοποιώντας ουσιαστικά τους ίδιους τους υπουργούς για σχέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Σφοδρή κόντρα με το MEGA

«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης. Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση «γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;» αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν» καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Λάμπρου: Αμφισβητώ την ύπαρξη των διαλόγων που αναφέρει ο Πανούσης

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ. Πανούσης φτάνει στο σημείο να δίνει ανθρώπους με κυνικό τρόπο στην Εισαγγελία, καταγράφοντας διαλόγους που δεν ξέρω πώς τους βρήκε, των οποίων και αμφισβητώ την ύπαρξη», δήλωσε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

«Απορώ γιατί δεν προχώρησε σε αυτές τις καταγγελίες τους 7 μήνες που ήταν υπουργός», σημείωσε.

«Όσοι με γνωρίζουν και γνωρίζουν και τον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι δουλεύουμε χρόνια για τα δικαιώματα των κρατουμένων, δεν είναι προσωπικές μου απόψεις αυτές», συμπλήρωσε ο κ. Λάμπρου, επισημαίνοντας ότι αυτό που στην πραγματικότητα αμφισβητείται είναι το δικαίωμα και η υποχρέωση της Πολιτείας να έχει μια ανοιχτή επικοινωνία με τους κρατούμενους.

«Το στίγμα αυτής της κατεύθυνσης, όμως, έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με την παρουσία του στις φυλακές Διαβατών, για τα εγκαίνια εκεί μιας θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ», προσέθεσε, μιλώντας για το διαφορετικό όραμα που έχει αυτή η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα.

«Στόχος μας είναι όταν οι κρατούμενοι βγαίνουν στην κοινωνία να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην ξαναμπούν ποτέ στη φυλακή», είπε.

Στοχοποιεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ για τις καταγγελίες Πανούση

Να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις αποκαλύψεις του κ. Γ. Πανούση καλεί τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, η ΝΔ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος σχετικά με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης για τα όσα έχει πει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπεκφεύγει με προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύουν τα μέλη της για όσα αποκάλυψε ο κ. Πανούσης.

Η ΝΔ χαρακτηριζει αυτές τις επιθέσεις ως «απόδειξη πανικού» και καλεί τη δικαιοσύνη να προχωρήσει την έρευνα το ταχύτερο δυνατό.

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση για την ουσία της υπόθεσης, για τους ισχυρισμούς του Γ. Πανούση ότι τον απομάκρυνε για να τον προστατεύσει, για τις αποκαλύψεις που αφορούν στις σχέσεις με την τρομοκρατία, τη δημιουργία παρακράτους και την ύπαρξη νοσηρών κυκλωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...