Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Πανούση

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Πανούση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κορυφώνεται και οδηγείται στα άκρα η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού της, Γιάννη Πανούση καθώς και οι δύο πλευρές δεν επιθυμούν να ρίξουν τους τόνους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση ρίχνοντας φως σε κάθε λεπτομέρεια των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός, σκληραίνει την στάση του και μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε συστήνει στον Αλέξη Τσίπρα «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του, δεν γίνεται ανεκτό, «να εισηγείται η κυβέρνηση να απευθυνθεί στον Εισαγγελέα, να πηγαίνει στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να τον κατηγορούν ‘γιατί πήγες τώρα’ και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα».

Ο κ. Πανούσης αποδίδει στην κυβέρνηση «ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική» και σημειώνει πως δεν απομένει παρά «να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός, φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;)».

Ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει: «Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους. Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις».

Η ανακοίνωση του κ. Πανούση, ωστόσο, προκάλεσε νέα αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο χαρακτηρίζει ως «απορίας άξιο», το πώς «ένας καθηγητής της Εγκληματολογίας δεν μπορεί να κατανοήσει ότι δεν υπήρξε καμία μήνυση εναντίον του, αλλά μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η οποιαδήποτε παράνομη χρήση απόρρητων εγγράφων».

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Μαξίμου, «αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...