Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τα συνδικάτα και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τα συνδικάτα και τον ίδιο τον  ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Την ώρα που οι Έλληνες εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων», σχολιάζει το Bloomberg για τη σημερινή γενική απεργία και προσθέτει ότι τα συνδικάτα στρέφονται κατά του Πρωθυπουργού.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα συνδικάτα θα φωνάξουν τα ίδια συνθήματα που «κάποτε ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε εναντίον των αντιπάλων του».

«Ο 41χρονος Έλληνας πρωθυπουργός, που στις προηγούμενες γενικές απεργίες ήταν μεταξύ αυτών που διαδήλωναν κατά της λιτότητας, τώρα αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με αντάλλαγμα την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», συμπληρώνεται.

Το πρακτορείο γραφεί ακόμη ότι η ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για ζητήματα όπως οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας και η επιβολή αυστηρότερων κανόνων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα θέσει εν αμφιβόλω τη φερεγγυότητα της χώρας έναντι των δανειστών.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα κατά του ευατού του βάλει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος να καταγγέλλει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης του και ζητά συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στάση αυτή με το δίπτυχο «πιέζουμε την Κυβέρνηση να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις – αντιστεκόμαστε στα μνημόνια και τους δανειστές».

«Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους. Σήμερα, εν μέσω διαπραγματεύσεων, τα αιτήματα των εργαζομένων και συνολικά η εργατική κινητοποίηση, αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δηλώνοντας πως η απεργία γίνεται υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων που θίγονται από τα μέτρα και πως η δύναμη του λαού είναι δύναμη στην διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. «Εφαρμόζουμε μία συμφωνία με μέτρα που θεωρούμε άδικα. Πλήττονται πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν. Δεν υιοθετήσαμε όλα τα μέτρα που υπογράψαμε», επανέλαβε η κυρία Γεροβασίλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Απεργία Πρωτομαγιάς: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ, Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ – Τροποποιήσεις δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...