Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της Αριστερής λιτότητας”

“Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό της Αριστερής λιτότητας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της Αριστερής λιτότητας» δήλωσε ο ειδικός αγορητής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συζήτηση που διεξήχθη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016.

Ασκώντας οξεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο βουλευτής, την κατηγόρησε ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί «θέρισε» τα όνειρα και τις προσδοκίες μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και ανέργων, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «θορυβώδη σύγκρουση» του Αλέξη Τσίπρα με την πραγματικότητα.

«Επί 7 μήνες διαπραγματευόσασταν με τους πιστωτές συμφωνία άνευ φόρων και το μόνο που πετύχατε ήταν παράδοση άνευ όρων» είπε, υπενθυμίζοντας στην πτέρυγα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ασκούμενη κοινωνική πολιτική δεν είναι να φροντίζεις φτωχούς και ανέργους, αλλά να προνοείς ώστε να μην υπάρχουν».

Εκτίμησε δε ότι το 2016 θα είναι ίσως ένα από τους δυσκολότερα οικονομικά έτη για όλους τους Έλληνες, η φοροδοτική ικανότητα των οποίων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει εξαντληθεί.

Όπως επισήμανε απευθυνόμενος στους Βουλευτές της συγκυβέρνησης που είναι μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων:

«Με όχημα τον κομματικό σας φανατισμό, την πολιτική σας ακαμψία και την ιδεολογική σας υστεροβουλία οδηγείτε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και τους Έλληνες στην ανέχεια. Έχετε εξοντώσει τον κοινωνικό ιστό, έχετε διαλύσει την οικονομία», ενώ προέβλεψε ότι το ρεαλιστικό κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω» θα εξελιχθεί πολύ σύντομα σε βουβή πλειοψηφία στην κοινωνία.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το Σχέδιο Νόμου για τον Προϋπολογισμό του 2016, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Κυβέρνηση «στο δρόμο του παραλόγου που έχει χαράξει» και παρουσίασε με συγκεκριμένα επιχειρήματα τους λόγους που οδηγούν την ελληνική οικονομία στον εκτροχιασμό, όσον αφορά στον τομέα των εσόδων.

Ειδικότερα, η αιχμή του δόρατος για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το ΣΔΟΕ, έχει επί της ουσίας καταργηθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες έμπειροι ελεγκτές να είναι χωρίς αντικείμενο και σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής να παραμένουν εκκρεμείς.

Η στόχευση στην αύξηση εσόδων μέσω των έμμεσων φόρων πλήττει εκ νέου τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, ενώ η υπέρμετρη κυβερνητική αισιοδοξία για αύξηση των εσόδων από τη φορολογία νομικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών είναι αβάσιμη καθώς η αγορά στενάζει, οι τζίροι μειώνονται και ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με την απειλή του λουκέτου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στη ραγδαία αύξηση, τους τελευταίους μήνες, των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Κράτους προς τρίτους οι οποίες, αν και πριν από έναν χρόνο μειώθηκαν σημαντικά σε 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, σήμερα αγγίζουν τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ενώ το Κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς αυτό, εκείνο αποδεικνύεται ο χειρότερος κακοπληρωτής» σχολίασε, τονίζοντας ότι «το κράτος… μπαταχτσής είναι χαρακτηριστικό της αριστερής πολιτικής».

«Άλλα υποσχεθήκατε προεκλογικά στο λαό, άλλα φέρνετε στο Κοινοβούλιο. Είστε μια ανάλγητη Κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση υπό προθεσμία, μια κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας. Είστε το παράδειγμα ότι άλλο σημαίνει πολιτικοί και άλλο πολιτικάντηδες. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ, είναι δυνατή, είναι ζωντανή και θα μας βρίσκετε μπροστά σας σε όλα τα νομοθετήματα» κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...