ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμβούλιο αρχηγών: Τι θα προτείνει ο Τσίπρας για να αρθεί το αδιέξοδο

Συμβούλιο αρχηγών: Τι θα προτείνει ο Τσίπρας για να αρθεί το αδιέξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέδιο τελευταίας στιγμής για την άρση του αδιεξόδου και την αποφυγή του φιάσκου στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ετοίμασε το Μέγαρο Μαξίμου και το οποίο θα προτείνει το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός είναι να μην τιναχθεί στον αέρα η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και χρεωθεί μια παταγώδη αποτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στις 12.00 θα ανοίξει τα χαρτιά του, παρουσιάζοντας στους συνομιλητές μια πρόταση για τη σύσταση δύο επιτροπών.

Η πρώτη θα αφορά το ασφαλιστικό και η δεύτερη την αναθεώρηση του Συντάγματος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης να τεθεί επικεφαλής στη διακομματική για το ασφαλιστικό, η οποία θα έχει ως έργο να μελετήσει τις προτάσεις όλων των πλευρών και μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από τα κόμματα προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τα Χριστούγεννα.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα προτείνει η διακομματική που θα συγκροτηθεί να έχει ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής έναν συνταγματολόγο κύρους ενώ ρόλο συμβούλου ίσως αναλάβει και η Ένωση Εισαγγελέων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με μια φράση τον μητσοτακικό εφιάλτη: «Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας»

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Αλ. Τσίπρας: Απάνθρωπο σχέδιο Μητσοτάκη να κοπεί το επίδομα ανεργίας

Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – Πόσους ψηφοφόρους χάνει η ΝΔ από τον Σαμαρά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...