ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Δεν θα κάνω δικό μου κόμμα, δεν θέλω να ξαναγίνω αρχηγός στη ΝΔ

Σαμαράς: Δεν θα κάνω δικό μου κόμμα, δεν θέλω να ξαναγίνω αρχηγός στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έστω και δια της πλαγίας , ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτει κατηγορηματικά την ίδρυσης δικού του κόμματος, αλλά και την διεκδίκηση σε βάθος χρόνου της επιστροφής του στην προεδρία της ΝΔ.

«Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μας ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση» δηλώνει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος.

Και προσθέτει: «Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση».

Επίσης, σε ερώτηση αν θα αντέξει η ΝΔ την εσωκομματική διαδικασία, απαντά: «Θα αντέξει και θα βγει ισχυρότερη. Γι΄αυτό παλεύουμε…».

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει ότι «δεν υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις» για συγκρότηση μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής του ως πρωθυπουργός, ενώ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έφερε τη χώρα σε δεινή θέση και χρειάστηκε να κάνει μια πολύ επώδυνη συνθηκολόγηση. Αναγκάστηκε να δεχθεί όρους που δεν ήταν απαραίτητοι για να βγει η χώρα από την κρίση. Και που τη βάζουν, ίσως, σε πιο βαθιά κρίση…».

Σημειώνει δε, ότι «για να μην βρεθεί η χώρα μετέωρη χρειάζονται τρία πράγματα. Πρώτον να παραδεχθεί η κυβέρνηση τα σφάλματά της. Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους της. Και τρίτον να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της σε μια σειρά κρίσιμων τομέων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Ο βολικός «μπαμπούλας»

Ο Σαμαράς «ξεσκίζει» τα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη: «Διεθνές ξέπλυμα της Τουρκίας, με “Φιλίες” και κατευνασμούς»

Ο Τραμπ μπλόκαρε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία – «Ψυχραίνουν» οι σχέσεις με Νετανιάχου, ενισχύεται ο άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας

Εκλογές Ισραήλ: Ο Λίμπερμαν απορρίπτει συνασπισμό με αραβικό κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...