Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναδάκης: Γιατί αυξήσαμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Βερναδάκης: Γιατί αυξήσαμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Των αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων υπεραμύνθηκε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, τονίζοντας ότι «το μισθολόγιο αυτό βάζει ένα τέρμα στην κατηφόρα της πενταετίας».

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τα προαπαιτούμενα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό (σ.σ. στην πενταετία) μειώθηκε στο Δημόσιο το 35% των ονομαστικών αμοιβών και κατά 35%-40% ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό.

«Όποιος νομίζει ότι η μείωση αυτή λειτούργησε απελευθερωτικά για τον ιδιωτικό τομέα, ζει σε άλλη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι δεν επέρχεται καμία περαιτέρω μείωση στους ήδη μειωμένους μισθούς -αντίθετα, θα υπάρξει μέση αύξηση της τάξης των 92 ευρώ το μήνα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για διατήρηση της μισθολογικής διαφοράς.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «αύξηση του δημοσιονομικού κόστους», τόνισε ότι «δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού» και, αν το «ξεπάγωμα των ωριμάνσεων» δεν γινόταν τώρα, το κόστος θα έφθανε τα 450 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας, αναγνώρισε ότι υπάρχει κάποια «μεροληψία» σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο, που είναι απόφοιτοι στοιχειώδους και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προανήγγειλε διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως το να δοθεί η δυνατότητα να διεκδικούν ορισμένες θέσεις ευθύνης, καθώς και κίνητρα για εκπαίδευση.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι θα ληφθούν υπόψη από την κυβέρνηση οι προτάσεις για επανεξέταση της πρόβλεψης για περιορισμό των περιοχών, στις οποίες καταβάλλεται το «επίδομα παραμεθορίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Μετά από 15 χρόνια

Γερμανία: Αυτές είναι αυξήσεις – Συμφωνία για άνω του 11% στο Δημόσιο

Κακοκαιρία: Ακυρώνονται τη Δευτέρα τα ραντεβού στις δημόσιες υπηρεσίες Καρδίτσας και Τρικάλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...