Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμανλικοί σφυροκοπούν τη Σαμαρική Δεξιά – Δεν αποκλείουν διάσπαση

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τελευταία 24ωρα τα χτυπήματα των Καραμανλικών κατά της Σαμαρικής δεξιάς πληθαίνουν καθώς οι ώρες για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία κυλούν ανάποδα.

Την αρχή έκανε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης. «Είναι πολύ δύσκολο να συνυπάρξουμε όλοι μετά την εκλογή αρχηγού» δήλωσε και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή ο β’ γύρος των εσωκομματικών εκλογών να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο κ.Ρουσόπουλος, η αλλαγή του εκλογικού νόμου που επιχειρεί η κυβέρνηση μπορεί να ενισχύσει τις τάσεις διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό το κόμμα δεν κατάφερε να προοδεύσει για να βγάλει έναν αρχηγό που θα είναι ένα νέο πρόσωπο – όχι απαραίτητα σε ηλικία» τόνισε ο πρώην υπουργός, εκτιμώντας ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε τη Νέα Δημοκρατία και ενίσχυσε τις δυνάμεις της στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Την θέση ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν κάνει για πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τη ΝΔ μετά τις εκλογές.

«Ο κ. Τζιτζικώστας για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνει.

Για Περιφερειάρχης είναι πολύ καλός και θα συνεχίσει να είναι Περιφερειάρχης και εγώ ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσω την καλή συνεργασία μαζί του», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Μεϊμαράκης.

Κληθείς να σχολιάσει την επόμενη ημέρα των εκλογών στη ΝΔ ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αποχωρήσεων.

«Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δύσκολα έχουν διάσπαση με την έννοια ότι φεύγει ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων.

Αντίθετα, θα έλεγα ότι τα κόμματα έχουν αποχωρήσεις προσωπικοτήτων που δεν ξέρουμε αν αυτές οι αποχωρήσεις έχουν μεγάλη αποδοχή στην κοινή γνώμη και στους ψηφοφόρους.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς.

Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα του δώσω τη δυνατότητα και τη δικαιολογία να αποχωρήσει» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης.

Την ανοιχτή του στήριξη στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη γνωστοποίησε παράλληλα μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1 ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Καραμανλή και δεξί του χέρι, Ευάγγελος Αντώναρος.

«Ο Καραμανλής είχε κάνει εξαιρετική επιλογή όταν είχε επιλέξει το Μεϊμαράκη ως γραμματέα του κόμματος» συμπλήρωσε.

Τόνισε πως οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή από κάποιους υποψήφιους δείχνουν μεγάλο πανικό.

«Μου κάνει εντύπωση πως λίγες μέρες πριν τη σημαντική εκλογική διαδικασία, ορισμένοι προσπάθησαν την περασμένη βδομάδα να βάλουν στο παιχνίδι τον Κώστα Καραμανλή και προσπαθούν κι αυτή τη βδομάδα» ανέφερε προσθέτοντας πως κάποιοι σπεύδουν να τον ερμηνεύσουν. Τέλος σημείωσε πως ο κ. Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον.

Από την πλευρά του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστήριξε πως ο κ.Μεϊμαράκης θα είναι ξεκάθαρα πρώτος και ότι στη δεύτερη θέση είναι ένας εκ των Τζιτζικώστα – Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή η εκλογή του νέου αρχηγού να ολοκληρωθεί αυτή την Κυριακή και να μην υπάρξει δεύτερος γύρος.

Όσον αφορά την ενότητα της ΝΔ, ο κ.Στυλιανίδης τόνισε ότι «δεν κινδυνεύει», καθώς όπως είπε, «το κόμμα διαθέτει το πιο ισχυρό DNA που είναι η βάση της».

«Στο κόμμα αναζητείται μια ποιοτική έκφραση που θα πείσει ότι αυτή είναι η νέα δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα» τόνισε ο κ.Στυλιανίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην κόντρα Λάκη Λαζόπουλου – Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι ο πολιτικός πολιτισμός ανέχεται την κριτική, την διαφωνία και τη σάτιρα.

Παρέπεμψε δε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το πώς αντιμετώπιζε την σάτιρα του Χαρι Κλυν λέγοντας ότι το διασκέδαζε, το ανέλυε για να διορθώνει τα λάθη του και τις παραλείψεις του.

Επιπλέον, ο κ.Στυλιανίδης χαρακτήρισε προβοκατόρικο να εμφανίζουν τον Βαγγέλη Μειμαράκη ότι εν εκλεγεί θα είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε να  εννοηθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει Βαγγέλη Μειμαράκη.

«Είναι καθήκον όλων να περιφρουρήσουν, να αγαπούν και να σέβονται την ΝΔ» επεσήμανε ο κ.Στυλιανίδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...