ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς: Θέλουμε έναν έντιμο συμβιβασμό με τα Σκόπια

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ποπόσκι, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη αξιωματούχου από την ΠΓΔΜ εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και οι δύο πλευρές αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα καταπολεμά τον ακραίο εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και από τις δύο μεριές.

Από την πλευρά του, ο Νικόλα Ποπόσκι τόνισε ότι ΠΓΔΜ και Ελλάδα πρέπει να ανέβουν ένα βουνό προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα μετά τις δηλώσεις την Τετάρτη, του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Νικόλα Γκρουέφσκι, ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά.

«Θα μας άρεσε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν τον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν την βρούμε, θα πρέπει να προστρέξουμε στους πολίτες και να οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα», είπε ο Γκρουέφσκι σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».

«Πρέπει να βρούμε κάποια λύση μέσω του διαλόγου και μετά να ρωτήσουμε τους πολίτες αν αυτό είναι καλό ή όχι», εξήγησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ασυνάρτητος μπουρδολόγος και τζάμπα μάγκας μακεδονοκάπηλος ο Μαρινάκης

Διπλωματικές Πηγές: «Η Τουρκία εξήγγειλε παράνομες έρευνες σε περιοχές κυπριακών χωρικών υδάτων και υφαλοκρηπίδας»

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...