Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν Ζίγκλερ: Παραδειγματική η αντίσταση της Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την τεράστια συμβολή του ελληνικού λαού στην άνοδο της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σπάζοντας τα δεσμά του φόβου μέσω της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ο ελβετός πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, Ζαν Ζίγκλερ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Σε συνέντευξή του Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ζίγκλερ εκφράζει τη βαθιά εκτίμηση που τρέφει για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο για τη μεγάλη του ιστορία και την τεράστια συμβολή του στον πολιτισμό, αλλά και για την «παραδειγματική αντίστασή του», η οποία όπως σημειώνει «θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ενίσχυση του αγώνα κατά του χρηματιστηριακού καπιταλισμού σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο».

Παράλληλα, ασκεί δριμεία κριτική στη στάση των Βρυξελλών έναντι της Ελλάδας και ζητά διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Όπως αναφέρει ο κ. Ziegler, «χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε το Podemos στην Ισπανία, αντίσταση στην Ιταλία, το Μέτωπο της Αριστεράς του Μελανσόν στη Γαλλία και το κόμμα της γερμανικής αριστεράς δεν θα είχε τόσο μεγάλη σημασία».

Ακόμη τάσσεται υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ανοικοδόμησης της Ελλάδας, προτρέποντας μάλιστα την «κοινωνία των πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να δείξει αλληλεγγύη, να πιέσει τις κυβερνήσεις και τις Βρυξέλλες ώστε να γίνει η διαγραφή του».

«Οι διανοούμενοι έχουν το καθήκον να αποκαλύψουν ότι πρόκειται για καθαρή άσκηση βίας, για μια δικτατορική στρατηγική λεηλασίας και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει μια εγκληματική διάσταση», σημειώνει ο Jean Ziegler και χαρακτηρίζει αίσχος τις προσβολές κατά «της χώρας που μας δώρισε τη Δημοκρατία» και τη «συκοφάντηση των απόγονων του Περικλή και των δημιουργών του Παρθενώνα» από μερίδα του Τύπου.

Ο επί σειρά ετών βουλευτής του αριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο ελβετικό κοινοβούλιο, στρέφει τα πυρά του και κατά της χώρας του, την οποία χαρακτηρίζει «πολύ διεφθαρμένη», αφού ο δικός της «ορυκτός πλούτος είναι τα αιματοβαμμένα χρήματα δικτατόρων, μαφιόζικων καρτέλ ξεπλύματος χρήματος, φοροφυγάδων, της ρωσικής ολιγαρχίας», αλλά και Ελλήνων, οι οποίοι «δεν πληρώνουν φόρους».

Τονίζει δε, ότι η «Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε προτεκτοράτο από την Ε.Ε.» και «αυτό έχει να κάνει και με τη λεηλασία των ελληνικών ταμείων από τις ελβετικές τράπεζες».

Ο πρώην καθηγητής κοινωνιολογίας στα πανεπιστήμια της Γενεύης και της Σορβόννης, ο οποίος γεννήθηκε το 1934, λέει επίσης ότι ο νεοφιλελεύθερος «αρπακτικός καπιταλισμός απλώθηκε στον κόσμο σα μια πυρκαγιά» και επέβαλε μια δικτατορική και «κανιβαλική παγκόσμια τάξη», με αποτέλεσμα να κυριαρχούν σήμερα «χρηματοπιστωτικές ολιγαρχίες», οι οποίες έχουν «τέτοια δύναμη που δεν είχε ποτέ βασιλιάς, αυτοκράτορας ή πάπας στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «οι πεντακόσιοι μεγαλύτεροι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι κατέχουν το 52% του παγκόσμιου πλούτου» και έχουν εγκαθιδρύσει μια πλανητική δικτατορία, ενώ «την ίδια στιγμή ολόκληρες χώρες βυθίζονται σε μιαν απίστευτη δυστυχία».

Επίσης, σημειώνει ότι «κάθε στιγμή που μιλάμε, ένα παιδί πεθαίνει, δηλαδή δολοφονείται», καθώς επίσης ότι «από τα 7,3 δισεκατομμύρια των κατοίκων της γης το ένα υποσιτίζεται», παρόλο που «η παγκόσμια γεωργική παραγωγή θα μπορούσε άνετα να θρέψει σχεδόν το διπλάσιο πληθυσμό της γης».

Επειδή αυτή η «νέα παγκόσμια κανιβαλική τάξη σκοτώνει και μάλιστα χωρίς κανένα λόγο, πρέπει να γκρεμισθεί εκ βάθρων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σωκράτης Φάμελλος: Η ΝΔ δεν έκανε τίποτα για την εναέρια επιτήρηση της Βόρειας Μακεδονίας από τα ελληνικά F-16 – Δεν έκανε τίποτα για τα σχολικά βιβλία

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Μαρινάκη και Βόρεια Μακεδονία: «Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να μην δυσαρεστήσει την ακραία δεξιά έχει πλέον κουράσει»

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Συμφωνία Πρεσπών: Ο κ. Μητσοτάκης να κυρώσει επιτέλους τα τρία Πρωτόκολλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...