Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τριπλό στοίχημα Τσίπρα για το επόμενο δίμηνο

Το τριπλό στοίχημα Τσίπρα για το επόμενο δίμηνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ρυθμούς αξιολόγησης κινείται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου μετά και την ολοκλήρωση και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, με τον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες να προετοιμάζονται για τον τελευταίο μεγάλο κάβο του Ασφαλιστικού.

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε επί τάπητος ο οδικός χάρτης της κυβέρνησης για το δίμηνο «φωτιά» που ακολουθεί. Στόχος του κυβερνητικού επιτελείο είναι να μην σημειωθούν καθυστερήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, γεγονός που θα σημάνει την έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκτιμά ότι αυτό θα δώσει άλλη πνοή στην κυβέρνηση και να θέσει τις βάσεις για μία σταδιακή αναπτυξιακή χροιά στην ελληνική οικονομία.

Το Μαξίμου, όπως αναφέρει το newsbeast.gr, προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Ασφαλιστικό, εκτιμώντας ότι δεν θα επιφέρει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να έχει εκ νέου συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος. Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο στο πλαίσιο της γενικότερης συναινετικής πρόθεσης της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, το Μαξίμου προσανατολίζεται να το φέρει με κανονικές διαδικασίες συζήτησης στη Βουλή στις 15 Ιανουαρίου και όχι με τη μορφή κατεπείγοντος, ώστε να υπάρξει διάλογος και να ψηφιστεί στα τέλη Ιανουαρίου με τις αρχές Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά η κυβέρνηση θα προωθήσει το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο θα πρέπει να έχει περάσει από το κοινοβούλιο ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τα διακινούμενα σενάρια για αμφισβήτηση του προϋπολογισμού από την πλευρά των δανειστών, που φέρονται να ζητούν επιπλέον μέτρα, στο κυβερνητικό επιτελείο τα απορρίπτουν, διαψεύδοντας ότι τίθεται θέμα επιπρόσθετων μέτρων.

Πάντως, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη χθεσινή σύσκεψη και για το αποκαλούμενο παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο θα επανέλθει τμηματικά στη Βουλή, ώστε να περάσουν οι μη κοστοβόρες παρεμβάσεις χωρίς καθυστερήσεις. Στο κυβερνητικό επιτελείο εντάσσουν τις παρεμβάσεις αυτές στο πλαίσιο της απαγκίστρωσης από την πεπατημένη της εφαρμογής του μνημονίου ως τρόπο διακυβέρνησης και παράλληλα στο «μασάζ» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών. Ορισμένες από τις διατάξεις του θα περάσουν ως τροπολογίες πριν το τέλος του έτους, καθώς υπάρχουν προθεσμίες, ενώ το υπόλοιπο θα επανέλθει στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους με την πλήρη κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το «μπλόκο» από την Ευρώπη στο επίμαχο νομοσχέδιο, συνεργάτες του πρωθυπουργού εξέφραζαν υποψίες χθες για τυχόν διαρροές μέσα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πιθανότατα την Τετάρτη θα υπάρχει και το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι πρωτοβουλίες για κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Σε αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προβεί και στην «αξιολόγηση» των υπουργών, την οποία εξάλλου είχε προαναγγείλει από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...