Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με 194 υπέρ και αρκετά μπινελίκια πέρασε το Σύμφωνο Συμβίωσης

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με 194 υπέρ και 55 κατά υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015 το νομοσχέδιο για την επέκταση για το Σύμφωνο Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ υπήρξαν και 51 απουσίες.

Σημειώνεται ότι από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας 19 ψήφισαν ναι, 29 όχι και 27 ήταν απόντες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, εκφράστηκαν αντεγκλήσεις μεταξύ ορισμένων βουλευτών, αποδεικνύοντας ότι το ζήτημα της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών συνεχίζει να διχάζει την κοινωνία, εντός και εκτός Βουλής.

Η παρουσία υπουργών για να υπεραμυνθούν των νέων ρυθμίσεων, οι έντονες αντιπαραθέσεις αλλά και ορισμένες διαφοροποιήσεις βουλευτών από τη γραμμή του κόμματος τους, χαρακτήρισαν τη συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε στην ομιλία του ότι «σήμερα είναι και μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο», ενώ σημείωσε ότι «κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης, ανοίγει ένας νέος κύκλος ισονομίας, αξιοπρέπειας, σεβασμού στη διαφορετικότητα».

«Αν υπήρχε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, σήμερα δεν θα κάναμε αυτή την συζήτηση», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο τομή που κατοχυρώνει αυτονόητα ατομικά δικαιώματα.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης μετά την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν τίθεται θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Συμβίωσης όπως το ίδιο έκανε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης τάχθηκε υπέρ του νομοθετήματος επισημαίνοντας ότι λύνει αστικά προβλήματα Ελλήνων πολιτών.

Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εισηγήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ατολμία.

Το ερώτημα αν η κυβέρνηση είναι «αξιακά ετερόκλητη» ή τελικώς είναι «αξιακά ομοιογενής», έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αιχμή την αρνητική τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...