Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το usb Φαλσιανί είναι απλώς η αρχή για το κυνήγι των φοροφυγάδων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση που έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, για λίστα σε usb που πέρασε στα χέρια της κυβέρνησης με χιλιάδες Έλληνες που εμπλέκονται σε ύποπτες συναλλαγές.

Το usb σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δόθηκε στον γ.γ. της ελληνικής κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, που είχε μεταβεί στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση που είχε εκεί όπως έγινε γνωστό ήταν με τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που έβγαλε στη φόρα τα “άπλυτα” της HSBC, κάνοντας σκόνη το απόρρητο των τραπεζών της Ελβετίας.

Πολλές κυβερνήσεις έχασαν τον ύπνο τους με τις λίστες που άρχισαν να κυκλοφορούν από τον Φαλσιανί και μία από αυτές βρίσκεται στα χέρια του Μιχάλη Καλογήρου.

Η λίστα αφορά 500.000 συναλλαγές σε ελβετικούς λογαριασμούς διαφόρων Ελλήνων που θεωρούσαν μάλλον τον εαυτό τους άτρωτο καθώς το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα παρείχε την απαραίτητη κάλυψη στην καλύτερη περίπτωση κάνοντας για χρόνια “την παλαβή”.

Την ίδια στιγμή στο περιθώριο της ψηφοφορίας για το Σύμφωνο Συμβίωσης ο Δ. Παπαγγελόπουλος πέρασε τροπολογία που νομιμοποιεί τις λίστες φοροδιαφυγής κι έτσι δεν θα έχουν οι φοροφυγάδες τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις έρευνες λόγω μη νομιμότητας απόκτησης των στοιχείων από πλευράς κυβερνήσεως.

Σειρά παίρνει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος έχοντας στα χέρια του όλα τα στοιχεία θα προχωρήσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.

Η γνώση του γεγονότος πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνεργασία διαρκείας με τον Φαλσιανί και η πιθανότητα να βρεθούν αρκετοί σε χειρότερη θέση από αυτή που ήδη βρίσκονται, αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλη εισροή κεφαλαίων, που με τη σειρά τους θα αποτρέψουν την υιοθέτηση νέων μέτρων λιτότητας από την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...