Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στράτευση γυναικών: Προς στροφή 180 μοιρών ο Πάνος Καμμένος…

Στράτευση γυναικών: Προς στροφή 180 μοιρών ο Πάνος Καμμένος…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλλάζει φαίνεται κατεύθυνση ο Πάνος Καμμένος καθώς υποβάθμισε την Τρίτη το θέμα με τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κύριος Καμμένος δεν έχει κάνει καν πρόταση, είπε, κάνοντας λόγο για έναν σχεδιασμό του Υπουργού Άμυνας και ξεκαθαρίζοντας ότι αν αυτός πρόκειται να προχωρήσει θα ενημερωθεί καταρχάς ο Πρωθυπουργός και εν συνεχεία το κυβερνητικό Συμβούλιο. Ενώ θα ακολουθήσει διαβούλευση και διάλογος, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου:

«Αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο πρόεδρός μας και υπουργός Εθνικής Άμυνας θα το φέρει στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια όργανα και φυσικά θα γίνει και η απαραίτητη διαβούλευση.»

Οι σκέψεις του Π. Καμμένου στο ζήτημα της στράτευσης φαίνεται ότι προκαλούν αναταραχή στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, την ώρα που πάντως το Μέγαρο Μαξίμου έχει μείνει προς το παρόν αμέτοχο στον σχετικό ανοιχτό διάλογο.

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό, ούτε κάποια συζήτηση», δήλωσε επ’ αυτού χθες ο κ. Ν. Φίλης, ενώ λίγο νωρίτερα ο αρμόδιος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί «σε σχέση με την ανάγκη μείωσης των αμυντικών δαπανών προς όφελος της εκπαίδευσης». Και καταλήγουν σε μάλλον οξύ τόνο ότι «χρειάζεται να γνωρίζουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί έστω και υπό τη μορφή συνθημάτων κάποια από τα πάγια αριστερά αιτήματα». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καμμένος». Ωστόσο, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι, παρά τις διαφορές που υπάρχουν «σε επιμέρους θέματα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και σε ό,τι αφορά αυτόν τον κοινό τόπο και στόχο θα λειτουργήσει ομοιογενώς». Αποστάσεις από τον κ. Καμμένο έλαβε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκ. Φάμελλος, όπως και ο γενικός διευθυντής της Κ.Ο., Κ. Ζαχαριάδης.

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων εξέφρασαν ήδη την έντονη αντίθεσή τους.

Το περιβάλλον του υπουργού Εθνικής Αμυνας, θεωρεί ότι ιδίως οι αντιδράσεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι στοχεύουν στην αποδόμηση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και αυτό διότι, όπως λένε, οι επιτελείς των συγκεκριμένων κομμάτων επιθυμούν να αντικαταστήσουν τους ΑΝΕΛ ως κυβερνητικούς εταίρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...