Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομολογία Νεφελούδη: Σε ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις αν…

Ομολογία Νεφελούδη: Σε ένα χρόνο δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις αν…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν δεν λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα μπορεί η χώρα σε ένα χρόνο να δώσει συντάξεις, ομολόγησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης σκιαγραφόντας τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που έρχονται για τους συνταξιούχους.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Mege, παραδέχτηκε ότι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού έχει τρομακτικές δυσκολίες καθώς θα «καθίσει πάνω σε ένα 25% ανεργίας και σε ένα 15% τουλάχιστον ανασφάλιστης εργασίας» κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον σχεδιασμό ενώ όπως είπε υπάρχουν τεράστιες στρεβλώσεις με το ποσοστά αναπλήρωσης και ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολύ προβληματικά.

Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν συζητείται πλέον η ενσωμάτωση επικουρικών στις κύριες, αλλά η συζήτηση γίνεται μόνο και ξεχωριστά για τις κύριες και για τις επικουρικές. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα πειραχθούν οι κύριες συντάξεις.

Προσδιόρισε ως βασικό σκαλοπάτι του νέου ασφαλιστικού συστήματος την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και η οποία όπως είπε συνδέεται με τη ρήτρα ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να βοηθήσει αργότερα στην αύξησή τους.

Για το κομμάτι της αναπλήρωσης είπε ότι έχει και αναδιανεμητικό ρόλο με την προσπάθεια να γίνεται για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης, για το οποίο θα γίνεται διαπραγμάτευση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από τη μεριά του, ο Στέλιος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι οι δανειστές πιέζουν για περικοπές όμως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει βάλει κάποια όρια, διαβεβαίωσε ότι το Μαξίμου έχει μια γραμμή και λέει ότι θα την τηρήσει ενώ μίλησε για ανάγκη συνολικότερης αναμόρφωσης στο ασφαλιστικό σύστημα.

Εκτίμησε μάλιστα ότι τα οικονομικά δεδομένα «πάνε πολύ καλύτερα από ο, τι τα προϋπολογισμένα για το 2015» κάτι που θα δώσει «δυνατότητα για χειρισμούς στην κυβέρνηση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι καταβολές επιδομάτων από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από 12 έως 16 Ιανουαρίου

ΠΑΣΟΚ: Φθηνή απασχόληση, χαμηλή παραγωγικότητα, ουραγός των ουραγών η Ελλάδα

Γαλλία: Ο Λεκορνί «παγώνει» την αύξηση ορίου ηλικίας για σύνταξη – Αρνείται φόρο στον μεγάλο πλούτο

Βοιωτία: Γυναίκα έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της για να παίρνει τη σύνταξή της

Νίκος Παππάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ να επιστρέψει τα 4,5 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα στην κοινωνία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...