Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurogroup με «καμπανάκια» για τον Τσακαλώτο

Eurogroup με «καμπανάκια» για τον Τσακαλώτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λίγο πριν τη συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε και ενόψει Eurogroup, κορυφαίο στέλεχος των Βρυξελλών προανήγγειλε μάχη όχι μόνο στο ασφαλιστικό αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις τράπεζες, το δημόσιο, την αγορά ενέργειας και τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί για το 2016 βλέποντας δημοσιονομικό κενό 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σόιμπλε την ίδια ώρα εξήγησε στον Τσακαλώτο ότι η θέση της Γερμανίας για το χρέος και το ΔΝΤ παραμένει σταθερή.

Κατανόηση επέδειξε η γερμανική πλευρά σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική επιβάρυνση της Ελλάδας από την προσφυγική κρίση, την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει ήδη στα 600 εκατομμύρια ευρώ για το 2015.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κομβικό στοιχείο της αξιολόγησης και απασχόλησε σημαντικά και την σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών. Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας της πρότασης της κυβέρνησης, καθώς και το γεγονός ότι κάποιες συντάξεις δεν συντηρούν πλέον μόνο τον δικαιούχο, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του, λόγω της ανεργίας κλπ, ενώ επισημάνθηκε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθούν λύσεις προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις – κύριες και επικουρικές.

Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γ’ ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, η κυρία Φον Τισενχάουζεν τόνισε νωρίτερα ότι η γερμανική θέση παραμένει ίδια και παρέπεμψε στην σχετική απόφαση του Eurogroup του Αυγούστου. Κατά την συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών κατέστη σαφές ότι τους επόμενους μήνες θα εξευρεθεί λύση και σε αυτό το θέμα.

Θετικό ήταν το κλίμα και σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ελληνικού Ταμείου για Αποκρατικοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το Βερολίνο καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση ολιγωρία. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε την εξέλιξη στο θέμα και ανέλυσε τις ελληνικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διευθετηθούν τα περίπλοκα νομικά ζητήματα, αλλά και να διασφαλισθεί ο δημόσιος πλούτος της χώρας.

Πέρα από το ασφαλιστικό όμως η Κυβέρνηση τρέχει και για τις ανατροπές που έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει στο Δημόσιο. Βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης που προωθείται είναι, βάσει του ανεπίσημου κυβερνητικού σημειώματος που εξέδωσε το Μαξίμου: Ο νέος τρόπος επιλογής ανώτερων στελεχών για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης μέσα από το Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, το νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού και δομών της Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών του Δημοσίου και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με βάση αντικειμενικά προσόντα και μόνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

ΕΦΚΑ: Σε ποιους επαγγελματίες επιστρέφει εισφορές ως αχρεωστήτως καταβληθέντες

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ανδρουλάκης: Όχι στα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως τα θέλει η ΝΔ, για τη διευθέτηση συμφερόντων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...