Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν προς Σαμαρά: “Διαρκής υποστήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη”

Μπάιντεν προς Σαμαρά: “Διαρκής υποστήριξη των ΗΠΑ για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας ως συνέπεια της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την Κυβέρνηση καλωσόρισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος “διαρκή υποστήριξη των ΗΠΑ για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και την ευημερία”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί, πριν τις εκδηλώσεις στο Λευκό Οίκο, για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο κ. Μπάιντεν «εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πολύτιμο ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος του ΝΑΤΟ», ενώ «οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εν εξελίξει κατάσταση στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου και την ανάγκη να σταθούν ενωμένοι απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Συζήτησαν, επίσης, τη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας για την ενεργειακή ασφάλεια».

Τέλος, όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την εκτίμησή του προς την Ελλάδα για την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

Απόψε Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο η καθιερωμένη ετήσια τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην οποία αναμένεται να μιλήσουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...