Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το «πρώτο αίμα» στη μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια τυπική διαδικασία αναμένεται να είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη Συγγρού, πρόκειται για μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πει τίποτα περισσότερο από αυτά που αναφέρει το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο πολιτικό λόγο του.

Το ραντεβού κλείστηκε το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, όταν ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον συγχαρεί. Ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει από τότε, καθώς οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ανέβει. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι συναίνεση α λα καρτ η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει στην κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει τον πρωθυπουργό, εφόσον επιζητά την συναίνεση, να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα, συμφωνώντας με τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Την ίδια ώρα, στο κλίμα αυτό η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα και την πρωτοβουλία να προκαλέσει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στόχος είναι να κληθεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν τις δικές τους θέσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στόχος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αίτημα που διαρκώς επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, να πει, δηλαδή, αν συντάσσεται με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις συντάξεων.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί επίσης, «να λάβει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης που παρουσίασε η κυβέρνηση για την αποκαμματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης ή αν θα επιλέξει τη διατήρηση του πελατειακού κράτους που έλαβε χώρα επί των ημερών του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολιτική Γραμματεία: Αυτόνομο το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές με αντίπαλο δέος τη ΝΔ

Αγρότες από Σύνταγμα: Τα μπλόκα θα ξαναστηθούν εάν δεν λυθούν τα προβλήματά μας

Ν. Δένδιας: Επίσκεψη στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής

Δεύτερη «πολιτική φάπα» Τσίπρα στα νέα φληναφήματα Στουρνάρα – Δήλωσε πως δεν επιθυμεί τρίτη θητεία στην ΤτΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα 16/02 στη Λάρισα για την «ΙΘΑΚΗ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...