Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λεβέντης: Οι ξένοι θα υποχρεώσουν τον Μητσοτάκη να ψηφίσει το ασφαλιστικό

Λεβέντης: Οι ξένοι θα υποχρεώσουν τον Μητσοτάκη να ψηφίσει το ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεχτεί έξωθεν πιέσεις να το στηρίξει στη Βουλή το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ προέβλεψε ότι η κυβέρνηση “θα δυσκολευτεί πολύ” να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

“Ξέρω 8-9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μεμψιμοιρούν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη” δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, προσθέτοντας ωστόσο πως “το μεγάλο πρόβλημα δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο κ. Μητσοτάκης”.

“Οι ξένοι θα του ζητήσουν να ψηφίσει και αυτός. Θα πιεστεί και θα υποχρεωθεί να ψηφίσει” είπε, προσθέτοντας πως εάν δεν ψηφίσει, θα διακινδυνεύσει να υπάρξει ρήγμα στη ΝΔ με τους καραμανλικούς βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Ένωσης Κεντρώων, ξεκαθάρισε πως “δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό έτσι όπως είναι τώρα”, προσθέτοντας πως για να γίνει αποδεκτό το νομοσχέδιο πρέπει να υπάρξει “ποιοτική επέμβαση”.

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ψηφίσουμε αυτή τη στιγμή” σημείωσε υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του έχει θέσει στον υπουργό Εργασίας τρία σημεία ως προϋποθέσεις, τα οποία όμως -όπως εκτίμησε- είναι δύσκολο να αλλάξουν και γι’ αυτό είναι και δύσκολο να στηρίξει η Ένωση Κεντρώων το ασφαλιστικό.

Ο νόμος του Κατρούγκαλου “οριζοντιοποιεί τις θυσίες” είπε ο κ. Λεβέντης και τόνισε ότι έχει ζητήσει η μεγίστη σύνταξη να είναι 1.500 ευρώ, “για να συνεισφέρουν στην κρίση οι έχοντες, καθώς μέχρι τώρα πλήρωναν οι φτωχοί”, να υπάρξει ενοποίηση συντάξεων για όσους παίρνουν πάνω από μία και οι τέως βουλευτές να μην πάρουν σύνταξη.

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε ότι “μπορεί να έχουν κάποιο δίκιο”, αλλά καταγράφονται αντιδράσεις που δεν είναι σοβαρές. “Δεν πρέπει κάποιοι να εξωθούν τους αγρότες να βγουν στους δρόμους, έχουμε πληρώσει πρόστιμο στο παρελθόν για το κλείσιμο των δρόμων” επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης επέμεινε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να κινήσει τις διαδικασίες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμβάλει, τονίζοντας ότι “όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τώρα θα τιμωρηθεί”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...