Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμο νεύρων κάνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη μπαίνουν στο επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Για σήμερα οι αγρότες προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο συλλαλητήριο δεν θα παραστούν συντεταγμένα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σήμερα θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων  μπαίνουν και οι αγρότες της Αττικής, καθώς τρακτέρ και αγροτικά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί.

Αγρότες από την Παιανία και τα Σπάτα έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με την Αττική οδό, έχοντας τη δυνατότητα να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά για την ώρα με τους αγρότες να ενισχύουν συνεχώς το μπλόκο ενώ συζητούν για το πώς και πότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Κρήτη, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται για τη διοργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου 2016, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και ενάντια στις αλλαγές του συστήματος της φορολόγησής τους.

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι καθημερινά να προχωρούν σε κάποιοι μορφή κινητοποίησης, μέχρι το παναγροτικό συλλαλητήριο του Φεβρουαρίου, όπου μετά από συγκέντρωση και εποχούμενη διαμαρτυρία θα καταλήξουν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης.

Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η κινητοποίηση των αγροτών του Ρεθύμνου, καθώς είχαν αποκλείσει με τα τρακτέρ τους τον κόμβο του Ατσιπόπουλου για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση δύναμης της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο αποκλεισμός της εθνικής οδού στον κόμβο τερματίστηκε, ωστόσο οι αγρότες παρέμειναν στο μπλόκο όπου και διανυκτέρευσαν. Για σήμερα το πρωί στις 10:00 θα υπάρξει νέα συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι νέες κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν.

Χθες επίσης, οι αγρότες του Ηρακλείου προχώρησαν σε κατάληψη για δεύτερη ημέρα του κτιρίου του ΟΓΑ, ενώ αγροτικά μπλόκα σε κομβικά οδικά σημεία στήθηκαν στην Ιεράπετρα, στα Πραιτώρια του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Στα Χανιά, οι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Οι αγρότες της Παλικής στην Κεφαλονιά δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα μπλοκάροντας συμβολικά για δύο ώρες το λιμάνι στο Ληξούρι. Αν και η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί, όσον αφορά την ώρα, εκτιμούν ότι θα το κλείσουν 11-1 το πρωί.

Χθες μετά από το μπλόκο στο λιμάνι έκλεισαν για όλο το βράδυ την κεντρική λεωφόρο από το ύψος της πλατείας μέχρι τη γέφυρα, καλώντας τον κόσμο να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οδηγός ΙΧ θέλησε να σπάσει το μπλόκο και να περάσει. Όπως ήταν φυσικό οι αγρότες δεν τον άφησαν, άναψαν για λίγο τα αίματα αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων ο καυγάς σταμάτησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αγρότες: Φεύγουν από την πλατεία Συντάγματος και επιστρέφουν στα μπλόκα

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...