ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ανάπτυξη συνεργασίας Ελλάδος και Ιράν στον ενεργειακό και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα, στις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ιρανό αντιπρόεδρο Εσέκ Τζαχανγκίρι.
Ο κος Εσέκ Τζαχανγκίρι μετά τις συνομιλίες του με τον κο Τσίπρα χαρακτήρισε ορόσημο την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του, προσθέτοντας ότι συζήτησαν για τη συνεργασία των δύο χωρών πάνω σε ζητήματα όπως η ενέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές, το φυσικό αέριο αλλά και τραπεζικά ζητήματα. Συζήτησαν επίσης και για το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
Ο κος Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψή του στο Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που φτάνει στην χώρα αυτή, μετά την άρση των κυρώσεων. Τόνισε επίσης ότι «είναι στρατηγική μας επιλογή η συνεργασία μας με το Ιράν, με ένα λαό που όπως ο ελληνικός, πάλεψε και παλεύει για την ανεξαρτησία του».
Ο οδικός χάρτης θα περιλαμβάνει τη βάση για τη συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού τομέα αλλά και του τουρισμού. Η συζήτηση επεκτάθηκε στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και στην κρίση στη Συρία η οποία έχει επιπτώσεις και για την Ελλάδα.
























































