Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίθετη στην εγκατάσταση προσφύγων στον Έβρο η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντίθετη στην εγκατάσταση προσφύγων στον Έβρο η Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Α.Μ.Θ.), Γιώργου Παυλίδη, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης σύσκεψη, με θέμα το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, παρά την αποδοχή της διαβεβαίωσης από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μέσω δελτίου Τύπου το οποίο εμπεριέχει και τη θέση της Ύπατης Αρμοστείας ότι δεν θα υπάρξει θέμα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση (α΄και β΄βαθμού), διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ τονίζοντας ότι θα είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να παρακολουθούμε ως οφείλουμε. Δεν είναι υπέρβαση καθηκόντων είναι υποχρέωση από την εντολή που έχουμε λάβει από την κοινωνία», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ.

Ειδικότερα ο προβληματισμός του κ. Παυλίδη εδράζει στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μία ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών (Σιιτών και Σουνιτών) σε μία περιοχή όπου «έχουμε πετύχει την κοινωνική συνύπαρξη με τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους».

Επίσης στο ότι δεν αμφισβητείται η ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ της δήλωσης αναζήτησης 180 διαμερισμάτων στον Έβρο, καθώς και η αναζήτηση μέσω ΜΚΟ διαθέσιμων κατοικιών στην Αλεξανδρούπολη.

«Αυτή τη στιγμή στα κέντρα κράτησης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπάρχουν περίπου 200 κρατούμενοι. Για να βάλουμε κάποιους σε διαμερίσματα από κάπου πρέπει να τους φέρουμε. Αλλά γιατί να το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο κ. Παυλίδης.

Για πληροφορία, την οποία διερευνά, παρότρυνσης από την Αθήνα πολλών προσφύγων και μεταναστών που δικαιούνται ασύλου, να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε και τη δυσαρέσκειά του για την απουσία από τη σύσκεψη των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό καθώς και για το περιεχόμενο των δύο επιστολών τους «εναντίον της θεσμικής τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της και των ΜΜΕ…Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας γιατί ο τόπος δεν θέλει αλαζονεία, δεν θέλει σύγκρουση θέλει ένωση», κατέληξε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι δήμαρχοι Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης Χριστόδουλος Τοψίδης καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι οι όποιες ανησυχίες είναι βάσιμες και οφείλουν να μην τις παραβλέψουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...