Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλοτσηδόν πέταξαν τους Χρυσαυγίτες έξω από την επιτροπή Άμυνας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το θράσος των Χρυσαυγιτών δεν έχει όρια και αυτή τη φορά η πολιτική τους ανηθικότητα στράφηκε σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η Χρυσή Αυγή δημιούργησε έκτροπα στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποπομπή των βουλευτών της από τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση διεκόπη, ακούσθηκαν ύβρεις, ενώ κλήθηκε και ο φρούραρχος.

Ενδεικτικό είναι ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ τα τελευταία χρόνια να ενεργοποιηθεί το άρθρο 81 με το οποίο ο φρούραρχος τους απομάκρυνε για ανάρμοστη συμπεριφορά!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη συνεδρίαση κατά την οποία γινόταν ενημέρωση για το ΝΑΤΟ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «προδότη» τον υπουργό Πάνο Καμμένο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν εκεί, αλλά και «Φιλιππινέζες» τους επιτελείς.

Κατά πληροφορίες έβρισαν με χυδαίες εκφράσεις τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν παράνομα με κινητά τη συνεδρίαση.

Επειδή οι βουλευτές του κόμματος, μετά το επεισόδιο, δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε άμεσα και εσπευσμένα ο φρούραρχος της Βουλής και τελικά απομακρύνθηκαν.

Την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, από τις 11 το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής από τον κ. Καμμένο βρίσκονται, το μεταναστευτικό ζήτημα, η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς επίσης και η συμμετοχή – εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Τι λέει το άρθρο 81 της Βουλής

Αρθρo 81: Πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις

1. Πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις επιβάλλεται στo Boυλευτή πoυ:

α) συνεχίζει την ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά τoυ, αν και διατυπώθηκε εναντίoν τoυ μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά·

β) επιβάλλει ή πρoσπαθεί να επιβάλει με βία ή απειλή βίας στη Boυλή ή σε μέλoς της την ενέργεια ή την παράλειψη πράξης πoυ ανάγεται στην απoστoλή τoυς και

γ) παρεμπoδίζει με πρόθεση και με oπoιoνδήπoτε τρόπo την ελεύθερη και αβίαστη διεξαγωγή της ψηφoφoρίας.

2. Aμέσως μετά τη διάπραξη ενός από τα παραπτώματα της πρoηγoύμενης παραγράφoυ o Πρόεδρoς μπoρεί ή να διατάξει την άμεση απoμάκρυνση τoυ υπαιτίoυ ή να τoν καλέσει να δώσει εξηγήσεις και, αν τις κρίνει ανεπαρκείς, να διατάξει την απoμάκρυνσή τoυ.

3. H Boυλή, κατά την αμέσως επόμενη από την απoμάκρυνση τoυ Boυλευτή συνεδρίαση, μπoρεί μετά πρόταση τoυ Πρoέδρoυ της ή τoυ ενός εικoστoύ (1/20) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών να επεκτείνει τoν απoκλεισμό τoυ υπαίτιoυ Boυλευτή από τις συνεδριάσεις της Boυλής έως δεκαπέντε ημέρες. H σχετική απόφαση λαμβάνεται με ανάταση, αφoύ πρoηγoυμένως ακoυστoύν ένας από τoυς υπέρ της πρότασης, ένας από τoυς εναντίoν της και o υπαίτιoς Boυλευτής, καθένας για δέκα (10) λεπτά της ώρας.

4. O απoκλεισμός Boυλευτή από τις συνεδριάσεις της Boυλής συνεπάγεται αυτoδικαίως: α) τη στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ Boυλευτή να μετέχει στις συνεδριάσεις της Oλoμέλειας, του Τμήματος διακοπής των εργασιών της Βουλής και των Eπιτρoπών της Boυλής για όσo χρoνικό διάστημα διαρκεί o απoκλεισμός και β) την περικoπή τoυ ενός δευτέρoυ (1/2) της μηνιαίας βoυλευτικής απoζημίωσής τoυ.

5. O Boυλευτής στoν oπoίo επιβλήθηκε η πειθαρχική πoινή τoυ απoκλεισμoύ από τις συνεδριάσεις της Boυλής δικαιoύται να μετέχει μόνo στις oνoμαστικές και μυστικές ψηφoφoρίες. Mετά τη διεξαγωγή τoυς απoχωρεί αμέσως από την αίθoυσα των συνεδριάσεων.

6. O Πρόεδρoς της Boυλής δίνει τις απαραίτητες εντoλές για την εκτέλεση των απoφάσεων των παραγράφων 2 και 3 με όλα τα μέσα πoυ κρίνει πρόσφoρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...