Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Σγουρίδης από υφυπουργός μετά την κριτική στον Τσίπρα

Παραιτήθηκε ο Σγουρίδης από υφυπουργός μετά την κριτική στον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών μετά τον θόρυβο και την ενόχληση του Μαξίμου από τις δηλώσεις του πρώην πλέον υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος είπε εμμέσως πλην σαφώς πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως ο Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε με τη συμπληρωματική δήλωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα, ο υφυπουργός δεν έπεισε το Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο κ. Σγουρίδης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News ξεκαθάρισε πως αυτή η δήλωση ήταν κάτι που ουσιαστικά ξέφυγε και εν συνεχεία παρερμηνεύτηκε. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν εννοούσε αυτό που βγήκε στον αέρα.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης σε μία προσπάθειά του να επανορθώσει, τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παλεύει με νύχια και με δόντια για να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές και να βρεθεί λύση για το χρέος και φυσικά να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Τόνισε παράλληλα, πως οι πράξεις της κυβέρνησης θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας.

Όπως είχε απαιτήσει και το Μαξίμου λίγο αργότερα ήρθε και η διορθωτική δήλωση του κ. Σγουρίδη, η οποία είναι η παρακάτω:

«Αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης.

Η ουσία – την οποία κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει – είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιζητά διακαώς διάλογο με τους αγρότες, την ώρα που όλη η κυβέρνηση θέλει να κλείσει θέματα, που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν ρύθμιζε, για να μην έχει πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με την δική μας. Εμείς θέλουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν ασφαλιστικό και αγροτικό, ώστε να ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα και να μπει οριστικά η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν. Τέλος δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».

Πάντως, στη δήλωσή του ο κ. Σγουρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά παραπλάνησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κρίνονται από τις πράξεις τους, αλλά από αυτά που λένε και δήλωσε με νόημα πως “εάν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει”.

Σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι παλιά καραβάνα στην πολιτική δήλωσε πως “δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια”.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ραδιοφωνικής εκπομπής εάν αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: “όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3”, εννοώντας τον κ. Σαμαρά και προσθέτοντας “όπως τα λέφτά υπάρχουν” εννοώντας τον κ. Παπανδρέου.

Ξαφνιασμένος ο δημοσιογράφος που άκουγε τον υφυπουργό να κάνει μία τέτοι αναφορά ξαναρωτά εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως και ο Σαμαράς για να του απαντήσει ο κ. Σγουρίδης “όπως ο Παπανδρέου πριν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...