Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν απέκλεισε τη νέα έκτακτη εισφορά ο Γιώργος Σταθάκης

Δεν απέκλεισε τη νέα έκτακτη εισφορά ο Γιώργος Σταθάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις πληροφορίες για αύξηση του συντελεστή έκτακτης εισφοράς σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο της αναδρομικότητας, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για αύξηση των συντελεστών.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναδρομικής εισφοράς, συζητάμε όλα τα φορολογικά μέτρα με βάση το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει αύξηση του πλεονάσματος μέχρι το 2018» σημείωσε στο Mega.

Ο υπουργός εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία ότι μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει συμφωνία . «Το καθολικό, γιατί αισιοδοξώ» δήλωσε χαριτολογώντας με αφορμή τη δήλωση Μοσκοβισί. Δήλωσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία, για τα τέσσερα θέματα (ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια) τα οποία έχουν ωριμάσει όπως είπε.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν ούτε οι κύριες ούτε οι επικουρικές συντάξεις και να προστατευθούν τα κόκκινα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σταθάκης ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ενώ το ασφαλιστικό, τα δημόσια οικονομικά ως το 2018, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο είναι τα μεγάλα ζητήματα της διαπραγμάτευσης που συζητούνται.

«Άδικη ως υπερβολική» χαρακτήρισε την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομίας, ότι δεν εφάρμοσε όσα είπε υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εξελέγη μετά την υπογραφή της συμφωνίας του Ιουλίου. «Η κριτική που ασκείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υποσχέθηκε κάτι που δεν εφαρμόζει είναι απόλυτα παραπλανητική. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην εφαρμόστηκε το πρώτο εξάμηνο αλλά εφαρμόστηκαν μέτρα από αυτό» εξήγησε ο Γ. Σταθάκης.

Δεν τέθηκε θέμα οριζόντιας περικοπής των συντάξεων από τους εταίρους διαβεβαίωσε προσθέτοντας ότι αν μειωθούν οι επικουρικές που αφορούν μεσαίους και χαμηλούς συνταξιούχους φυσικά και θα είναι μείωση και αυτό θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Κωστής Χατζηδάκης: Στο χειρουργείο ο υπουργός Οικονομικών – Η κατάσταση της υγείας του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...