Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όχι σε τουρκική επέμβαση κατά των Κούρδων από Ελλάδα και Ιταλία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία δήλωσαν από την Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Ιταλός ομόλογός του Πάολο Τζεντιλόνι, λίγη ώρα αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου έριξε την ευθύνη για τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα στους Κούρδους αντάρτες.

Το χτύπημα στην Άγκυρα δεν πρέπει να οδηγήσει την Τουρκία σε μία «εν γένει» αντιπαράθεση με τους Κούρδους, τόνισε ο κ. Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τζεντιλόνι στο ΥΠΕΞ.

Τόνισε ότι μία μεγάλη χώρα όπως η Τουρκία δεν πρέπει να επιστρέψει στην τρομοκρατία να εμποδίσει την ειρήνευση με το κουρδικό στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζεντιλόνι ανέφερε με νόημα ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως οποιοσδήποτε «παράγοντας» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μπορεί να στηριχθεί σε στρατιωτική λύση στη Συρία.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας στάθηκε μάλιστα στην μόλις έξι ημερών συμφωνία του Μονάχου, όπου και η Τουρκία αποδέχτηκε την ανάγκη διπλωματικής επίλυσης της ευρύτερης συριακής κρίσης μέσω της κατάπαυσης του πυρός, της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και της πολιτικής μετάβασης στη νέα εποχή.

Στο μέτωπο του προσφυγικού, που θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες, ο κ. Τζεντιλόνι έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν μεμονωμένες χώρες να επωμίζονται το βάρος των χιλιάδων αφίξεων.

Επισήμανε ακόμα ότι θα ήταν λάθος να υπάρξουν μονομερείς κινήσεις που θα έχουν συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ζώνη Σένγκεν, σε ένα έμμεσο μήνυμα κατά του σεναρίου σφραγίσματος των ελληνικών συνόρων, που προωθούν ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας αιχμηρά ότι η Ευρώπη είναι κάτι «πολύ περισσότερο» από «κάτι νέα κράτη-μέλη» που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη», κι όχι όσους πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα σύνθετα προβλήματα της Γηραιάς Ηπείρου με «απλουστευμένους» τρόπους.

«Η Ευρώπη δεν είναι μία αυλή όπου ο καθένας πετά την πέτρα του στον άλλον», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...