Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με την Εξεταστική για τη λίστα Μπόργιανς παρά πόδα το Μαξίμου

Με την Εξεταστική για τη λίστα Μπόργιανς παρά πόδα το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς παρα πόδα μένει η κυβέρνηση μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το παρασκήνιο και τους χειρισμούς του γραφείου του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για Εξεταστική Επιτροπή, μετά την μετωπική επίθεση του Αλέξη Τσίπρα μόνο τυχαία δεν ήταν αλλά μέρος των κυβερνητικών σχεδιασμών. Σύμφωνα με την επίμαχη πρόταση, Εξεταστική Επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για ενδεχόμενη ζημιά του Ελληνικού Κράτους, από τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

«Την ώρα που υποχρεώνατε τον Ελληνικό λαό σε θυσίες, κρύβατε εσκεμμένα τους φοροφυγαδες. Το θέμα δεν είναι πλέον πολιτικό αλλά χρήζει ποινικής διερεύνησης από την δικαιοσύνη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Β. Κόκκαλης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και τη μετωπική αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα ζητήματα διαφθοράς αλλά και τις περιβόητες λίστες, ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε ιδιαιτέρως κερδισμένος.

Ενδεικτικά οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην αμήχανη δευτερολογία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος παρά τα πρωθυπουργικά πυρά για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά με τη λίστα Μπόργιανς, επέλεξε να μην σηκώσει το γάντι και ουσιαστικά άφησε ανυπεράσπιστο τον πρώην πρωθυπουργό.

Μια τέτοια εξέλιξη, αναμένεται να πυροδοτήσει εντασεις με απρόβλεπτη εξέλιξη και στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να υπερασπίσει τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του κόμματός του, αλλά και σημαντικόπτερο υποστηριχτή του, απέναντι στην πολιτική του δέσμευση υπέρ της διaφάνειας, της καθαρότητας του δημοσίου βίου αλλά και της αυστηρής εφαρμογής του νόμου σε ότι έχει να κάνει με τη φορολόγηση και τα έσοδα του κράτους. Ήδη το Σάββατο έδειξε αμηχανία στην επίθεση Τσίπρα κατά Σαμαρά-Βενιζέλου για τις λίστες και την Siemens…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...