Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουλτς: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υιοθετεί την ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια

Σουλτς: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υιοθετεί την ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αδειάζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την πρωτοβουλία του μέλους της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος M. Πετίρ, να συγκροτήσει ανεπίσημο γκρουπ στο Ευρωκοινοβούλιο, υπό τον τίτλο “Φίλοι της Μακεδονίας”.

Πιο συγκεκριμένα τονίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσημη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις της ΕΕ με τα Σκόπια η οποία και δεν υιοθετεί την ονομασία της M. Πετίρ.

Σε απάντηση σχετικής επιστολής του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με την οποία αντιδρούσε έντονα στην δημιουργία της άτυπης αυτής ομάδας Ευρωβουλευτών με τον τίτλο “Φίλοι της Μακεδονίας”, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς σημειώνει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζεται μόνο μέσα από το επίσημο σώμα του που είναι η αρμόδια επιτροπή.

Συνεχίζει λέγοντας πως κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα Ευρωβουλευτών “θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση”. Ο κ. Σουλτς υπογραμμίζει πως “το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας”.

Τέλος, ο Πρόεδρος Σουλτς, πετάει το μπαλάκι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παίρνοντας ως δεδομένο ότι για την δημιουργία τέτοιων άτυπων ομάδων και για οποιαδήποτε αίτηση χορήγησης εγκαταστάσεων του Ευρωκοινοβουλίου απαιτείται η στήριξη του αιτήματος από πολιτική ομάδα. Υπογραμμίζει δε πως, “εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσει ή να αρνηθεί τους πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις.”

Ο Πρόεδρος Σουλτς απέστειλε την επιστολή αυτή και στους Ευρωβουλευτές Κεφαλογιάννη, Καϊλή και Ανδρουλάκη που είχαν αναπτύξει παρόμοια πρωτοβουλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Καστοριά: Σε δολιοφθορά αποδίδουν την έκρηξη στο ξενοδοχείο Τσάμης, οι ιδιοκτήτες του

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...