Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ναι” Τσίπρα σε Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό

“Ναι” Τσίπρα σε Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της όπως αυτή διατυπώθηκε στη συνάντησή της με Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το κρίσιμο θέμα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Γεννηματά ότι δεν έχει αντίρρηση για τη διεξαγωγή του Συμβουλίου, ωστόσο επεσήμανε πως θα ήθελε να έχει μπροστά του όλα τα δεδομένα για το προσφυγικό. Προσδιόρισε κατά τις ίδιες πηγές τον χρόνο διεξαγωγής τη συνάντησης λίγο πριν ή λίγο μετά τη διεξαγωγή της κρίσιμης και πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό στις 6 Μαρτίου.

Όπως φαίνεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπαίνει δυναμικά και λαμβάνει ενεργές πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά, είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά τη συνάντηση θα θέσει όλα τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης καθώς επίσης και συνολικότερα η πορεία της οικονομίας.

Πρόθεσή της είναι να μην δώσει αβάντα στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα μόνο για το προσφυγικό και όταν αυτός βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και θα βάλει στην ατζέντα της συζήτησης το θέμα της συνολικής διακυβέρνησης της χώρας. Θα επαναλάβει αυτό που είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να θέσει προ των ευθυνών τους τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προκρίνει το ενδεχόμενο εκλογών, σε μία τόσο κρίσιμη φάση για τον τόπο.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της, η κυρία Γεννηματά αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επαφές και τους υπόλοιπους πολιτικούς

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...