Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάλμπρεϊθ: Ο Βαρουφάκης έκανε κάτι σημαντικό για τους Έλληνες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία οδηγεί την Ευρώπη στον γκρεμό», είναι σε γενικές γραμμές το μήνυμα του γνωστού αμερικανού οικονομολόγου, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Ο στενός συνεργάτης και φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr, συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κατακεραυνώνει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το όραμά του για την Ευρώπη, μιλά για τους στόχους της Κίνησης για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25) και εξηγεί ποια ζητήματα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

« Αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο αλλά και εξαιρετικά σημαντικό για τους Έλληνες πολίτες και όλοι γνωρίζουν τι συνέβη τελικά. Δεν πρέπει όμως να τα παρατάει κανείς, αλλά να αναζητά άλλους τρόπους για να επιτύχει τους ίδιους στόχους. Αυτή είναι η φύση της πολιτικής και της ανθρώπινης προσπάθειας», λέει μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού τις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης.

Τάσσεται επίσης στην άκρα αντίθετη κατεύθυνση από το όραμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την Ευρώπη. «Ο κ. Σόιμπλε είναι ένας πολύ ικανός πολιτικός για τη χώρα του (…) Κάνει καλή δουλειά για εκείνους, αλλά δεν εργάζεται προς το συμφέρον της Ευρώπης στο σύνολό της», υπογραμμίζει.

Ο κ. Γκάλμπρεϊθ κατακεραυνώνει τις πρακτικές και τις επιλογές των Ευρωπαίων στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, υποστηρίζοντας πως η ευρωπαϊκή ηγεσία αδυνατεί να παραδεχθεί στους ψηφοφόρους τους ότι «τα θαλάσσωσε», και δεν διστάζει να κάνει λόγο για «μία στενόμυαλη πολιτική, προσανατολισμένη σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...