Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποστόλου: Καταργούμε τη φορολόγηση για το 90% των αγροτών

Αποστόλου: Καταργούμε τη φορολόγηση για το 90% των αγροτών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την κατάργηση της φορολόγησης των αγροτών από το πρώτο ευρώ, που αφορά το 85-90% αυτών, και για το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ που ισχύει και για τα τεκμήρια μίλησε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους. Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση» είπε.

Για το ασφαλιστικό ανέφερε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά και οφελούνται τελικά με 650 ευρώ».

Επισήμανε πως υπάρχουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα και ανέφερε ως παράδειγμα το «Μητρώο αγροτών», για το οποίο η πρόταση της κυβέρνησης είναι για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ». Πρόσθεσε, όμως, ότι ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο».

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι από τους αγρότες το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, το οποίο όμως καλύπτει τους μεγαλοαγρότες» είπε ακόμα ο κ. Αποστόλου, αφήνοντας αιχμές πως ορισμένοι εκπρόσωποι των αγροτών, κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μαξίμου, άλλαξαν θέσεις αφού μίλησαν με κάποιους στη διακοπή της συζήτησης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα προκειμένου να λύσει τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς των δρόμων, ήταν κατηγορηματικός: «Η κ. Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει τον διάλογο».

Διευκρίνισε πάντως πως «δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητοι» και πως «οι εκβιασμοί σε βάρος των βουλευτών τους χαλυβδώνουν περισσότερο, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα των αγροτών και δεν έπρεπε να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εστέρ Ντιφλό: Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισεκατ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Εδραιώνεται δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Σταθερά κάτω από το 30% η ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...