Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της Ν.Δ. με 4,3 % – Κυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της Ν.Δ. με 4,3 % – Κυβερνήσεις συνεργασίας θέλουν οι πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπροστά είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Mητσοτάκης σε πρόθεση ψήφου, παράσταση νίκης και καταλληλότητα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στα “Παραπολιτικά”.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά των πολιτών που κρίνουν αρνητικά την πορεία της χώρας. Το 85% δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% υποστηρίζει ότι είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 70,8% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός. Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μείον 76% με το 88,4% να αξιολογεί αρνητικά την οικονομία και το 72,6% να κάνει αρνητικές εκτιμήσεις για το μέλλον.

Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου (23,7% έναντι 19,4 του ΣΥΡΙΖΑ) και στην παράσταση νίκης (59% έναντι 25% του κυβερνώντος κόμματος).

dhmoskopisi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενισχύσει σημαντικά την εικόνα του, καθώς είναι ο μόνος με θετικό ισοζύγιο (έστω και οριακά) θετικών γνωμών ενώ πέρασε μπροστά και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22% έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα. Τον Ιανουάριο η εικόνα ήταν Τσίπρας 22% και Μητσοτάκης 20%.

dhmoskopisi

Οι πολίτες δηλώνουν ξεκάθαρα πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και σε ποσοστό 64,7% ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73,2% έναντι 22,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή).

Οι πολίτες είναι πλήρως απογοητευμένοι από τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό (91,4%), κρίνουν αρνητικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης (59,4%), συμφωνούν με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (54,9%) και ανησυχούν για την παραμονή μας στη ζώνη του Σένγκεν (66,7%)

Σε ότι αφορά στα αγροτικά μπλόκα το 58,3% δηλώνει αντίθετο με τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι συμφωνεί το 52% των νέων από 18 έως 34 ετών και διαφωνεί το 70% των πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία 55- 64 ετών.

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει και μία σειρά ερωτημάτων για το Ποτάμι, το οποίο πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο του συνέδριο. Το 62,8% των ψηφοφόρων ζητά συνεργασίες, με το 44% να προτιμά τη ΝΔ, το 36% τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 30% τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. αυθόρμητες πολλαπλές αναφορές)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...