Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Παρίσι με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο Τσίπρας στις 12 Μαρτίου

Στο Παρίσι με τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο Τσίπρας στις 12 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσκεψη στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 12 Μαρτίου, μετά από πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα όπου θα δώσει το παρών σε συνεδρίαση των ευρωσοσιαλιστών.

Με το ταξίδι του αυτό στη πόλη του Φωτός, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να κρατάει τις ισορροπίες, καθώς δεν κόβει γέφυρες με τους βασικούς του συμμάχους στην Ευρώπη (Ολάντ, Ρέντσι,Πιτέλλα κ.α), αλλά και δεν σπεύδει να ταράξει τα νερά στο κόμμα του, προτού διασαφηνίσει τις σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις με τις ισχυρότερες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ως παρατηρητής, όμως η παρουσία του και ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής αριστεράς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την πολυεπίπεδη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Το «φλερτ», άλλωστε για την συμμετοχή του Αλέξη Τσιπρα σε μια από τις συνόδους των σοσιαλιστικών δυνάμεων της Γηραιάς Ηπείρου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όμως φαίνεται πως και ο πρωθυπουργός ήθελε να υπάρχει μια σαφής και διαμορφωμένη εικόνα και στο εσωτερικό του κόμματος του.

Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως μια ενδεχόμενη αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη με την συνδιαμόρφωση ενός μετώπου κατά των πολιτικών της λιτότητας θα μπορούσε να δράσει καταλυτικά και στην αλλαγή των ισορροπιών στο εσωτερικό της χώρας. Οι απόψεις των Ευρωπαίων σοσιαλιστών σε μια σειρά από θέματα παρουσιάζουν μεγάλη εγγύτητα με αυτά της αριστεράς, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση θετική εξέλιξη μια ενδεχόμενη δημιουργία κοινής πλατφόρμας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως με αφορμή το μεγάλο ζήτημα των ημερών, το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει την Παρασκευή προς τον Τζιάνι Πιτέλα πως «είναι αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής που υψώνουν ακροδεξιές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν στην Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Γαλλία: Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η επιχείρηση «γοητείας» Μακρόν σε Σι Τζινπίνγκ

Σι Τζινπίνγκ: Σκοπεύει να «αναλάβει δράση» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...