Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

700 εκατ. ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες από την ΕΕ

700 εκατ. ευρώ βοήθεια στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην πρόταση της Επιτροπής για ένα νέο μέσο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, μέσω του οποίου θα παρασχεθεί βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης στις Βρυξέλλες.

Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τα συνολικά κονδύλια του νέου μέσου έκτακτης βοήθειας, ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ, την τριετία 2016 -2018 και προορίζονται για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων στις χώρες της ΕΕ.

“Μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας προορίζεται για την Ελλάδα”, ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας ότι εκεί υπάρχει σήμερα η σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση, λόγω των συνθηκών που έχουν δημοιυργηθεί. «Στην Ειδομένη πρέπει να υπάρχουν αυτή τη στιγμή από 12-15 χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Θέλουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να νιώσουν καλύτερα», δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος.

Συνεχίζοντας, ο Χ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι η έκτακτη βοήθεια που θα δοθεί στους πρόσφυγες στην Ελλάδα θα είναι συμπληρωματική στα ήδη υπάρχοντα κονδύλια που προορίζονται για τα hotspots, τις διαδικασίες επανεγκατάστσης, επιστροφής, κοινωνικής ένταξης κλπ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να εντοπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων και να ξεκινήσει άμεσα η παροχή βοήθειας. Επίσης, ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο τρόποι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, ο ένας είναι σε είδος (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) και ο άλλος είναι με κουπόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...