Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρίσιμο τετ α τετ με τον Τουσκ για τους πρόσφυγες θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προσφυγική κρίση και η στάση της Ευρώπης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου (13:00 το μεσημέρι), ενόψει του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών που έχει συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο Παρασκευή (13:00).

Η λύση του προσφυγικού προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι Ευρωπαϊκή, διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι χρειάζεται μια συνολική λύση και τη συνεργασία της Τουρκίας.

Ο κ. Τουσκ προσπαθεί ακριβώς να προετοιμάσει το έδαφος για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου και μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου το απόγευμα θα συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Αύριο θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Άγκυρα να περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που φθάνουν στην Ελλάδα δια θαλάσσης σε λιγότερους από 1.000 ημερησίως, με αντάλλαγμα να παίρνει πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία.

Ο κύκλος επαφών του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου άρχισε την Τρίτη στην Αυστρία και συνάντηση με τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Τουσκ επέκρινε την μονομερή απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρά πλαφόν στις εισροές προσφύγων μέτρο που προκάλεσε ντόμινο αυστηρών ελέγχων στα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων και έχει εγκλωβίσει περίπου 30.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, και κάλεσε την Αυστρία να «επιστρέψει στην εφαρμογή των κανόνων της [Ζώνης] Σένγκεν».

Από την πλευρά του ωστόσο, ο αυστριακός καγκελάριος υπεραμύνθηκε της απόφασης να δέχεται μόνο 80 αιτήσεις για άσυλο σε ημερήσια βάση, υπογραμμίζοντας πως η Αυστρία δεν είναι «χώρος αναμονής» για είσοδο στη Γερμανία, και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη με τους πρόσφυγες ως «ανοργάνωτο χάος» που πρέπει να σταματήσει.

Την Τετάρτη ο κ. Τουσκ επισκέφτηκε την Κροατία και την ΠΓΔΜ, η οποία ουσιαστικά έχει «σφραγίσει» τα σύνορά της με την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση, ο σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι η ΠΓΔΜ ζητά και αναμένει μία ενιαία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, με εφαρμογή κοινών κριτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...