Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καϊλή: H συμφωνία για το προσφυγικό παραβιάστηκε από την Αυστρία

Καϊλή: H συμφωνία για το προσφυγικό παραβιάστηκε από την Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«H συμφωνία παραβιάστηκε ειδικά από την Αυστρία και ήταν μια επιθετική πράξη προς την Ελλάδα» είπε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφερόμενη στη διαφοροποίηση της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ στο προσφυγικό ζήτημα, σημείωσε ότι ουσιαστικά προσπάθησαν να απομονώσουν το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Η κ. Καϊλή, ωστόσο, επέκρινε και την ελληνική κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συνδέσει το προσφυγικό με τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, προκειμένου – όπως είπε – να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρο εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, με οικονομικά ανταλλάγματα από την ΕΕ.

«Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι να συνδέσει το προσφυγικό (σσ: με την αξιολόγηση), να παίρνει οικονομική βοήθεια, για να γίνει ένας χώρος εγκατάστασης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν γίνει αποδεκτή «αυτή η πολιτική που υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ», τότε θα διευκολυνθούν και οι χώρες της ΕΕ που τάσσονται υπέρ των κλειστών συνόρων.

Σε ερώτηση αν ο χώρος του κέντρου θα δεχθεί πιέσεις λόγω της εκλογής του κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ, η κ. Καϊλή απάντησε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «είναι πραγματικά κοντά στο κέντρο», ότι έχει «ψύχραιμες απόψεις για πολλά θέματα» και «διάθεση για μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε: «Από την άλλη, έχει και βαρίδια στην παράταξή του πολύ συντηρητικά που κινούνται πολύ δεξιά. Άρα δεν είναι εύκολο όσα εκφράζει και να τα εφαρμόσει».

Σημειώνεται ότι η κ. Καϊλή διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση για την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ψηφιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της ανάπτυξης θέσεων εργασίας. Η εκδήλωση, με θέμα: «Ψηφιακή Ευρώπη: Η Έρευνα και η Καινοτομία ως κίνητρα για Επιχειρηματικότητα – Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ως προτεραιότητα της ΕΕ για ανάπτυξη», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, στις 15:00, στο Makedonia Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...