Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ραπόρτο” μοίρασε ο Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ζητούμενο τη διαμόρφωση μίας κοινής γραμμής για το προσφυγικό, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου, συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο εισήλθε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ενώ ακολούθησαν οι πρόεδροι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης και τελευταίος έφθασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στους Πολιτικούς Αρχηγούς, φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το Προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείρισή τους. Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των ταυτοποιήσεων. Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών.  Με τα δεδομένα αυτά διαμορφώνεται μια σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Τσίπρας προσήλθε στη σύσκεψη με δύο στόχους: αφενός να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βοηθήσουν, ώστε να βρεθούν και να ετοιμαστούν, μέσω και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χώροι προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, αφετέρου να εξηγήσει ότι όσα γράφονται για ενδεχόμενο ελληνικό βέτο απηχούν ένα μόνο μέρος της αλήθειας.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση σύγκρουσης με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη, αλλά υπεράσπισης των αποφάσεων σε κεντρικό επίπεδο στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αθήνα να μπλοκάρει για παράδειγμα ευρωπαϊκά (ΕΣΠΑ –  αγροτικές επιδοτήσης) κονδύλια σε χώρες που ασκούν μονομερείς πολιτικές οι οποίες προκαλούν πρόβλημα στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε στη σύσκεψη με τη δέσμη έξι προτάσεων της Ν.Δ., βασικός πυρήνας των οποίων είναι η ανάγκη καλύτερου συντονισμού και οργάνωσης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο προσφυγικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...