Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Δεν συμφέρει την Ευρώπη να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών»

«Δεν συμφέρει την Ευρώπη να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν συμφέρει την Ευρώπη να μετατραπεί η Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών» διεμήνυσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ η οποία εκτίμησε ότι θα υπάρξει βελτίωση της ελληνικής θέσης στο προσφυγικό, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επέκρινε ακόμα τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης για τη διαφοροποίησή τους στο ζήτημα.

«Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι’ αυτούς. Δεν τους συμφέρει να γίνει από τη μια μεριά αποθήκη ψυχών ανεξέλεγκτου ελέγχου η Ελλάδα και από την άλλη να έχουν προβλήματα με την Ελλάδα, όσο και αν είμαστε αποδιοπομπαίος τράγος αυτή τη στιγμή. Έχουν υποχρέωση και τα συμφέροντά τους επιβάλλουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση» δήλωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και προέβλεψε ότι θα υπάρξει βελτίωση της ελληνικής πλευράς.

Είπε, ακόμα, ότι η ΕΕ μέχρι στιγμής δεν έχει προασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας, ως ισότιμου μέλους και τόνισε ότι ο όγκος των προσφυγικών ροών αιφνιδίασε την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, όπως επισήμανε, να αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μια ΕΕ περισσοτέρων ταχυτήτων.

Επίσης, επέκρινε την πολιτική των κλειστών συνόρων από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο οποίος προτείνει να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα τεράστιο hot spot. «Ό Σλοβάκος πρωθυπουργός, η Αυστρία και με ολίγο ‘λαγό’ τον κ. Ορμπάν της Ουγγαρίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στις χώρες που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές, οι Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων διατηρούν μια εθνική στάση στο ζήτημα, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν αποκλίσεις που να δώσουν την εντύπωση στην ΕΕ ότι η εσωτερική δυσαρμονία μεταφέρεται και έξω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...