Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαστίγιο και καρότο στην κυβέρνηση από τους δανειστές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκονται οι δανειστές, με το ενδιαφέρον πλέον να κορυφώνεται για τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που τη δήλωση Ντάισελμπλουμ για το χρέος ήρθε να “φρενάρει” ο Σόιμπλε.

Τα ραντεβού των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινούν από την Τετάρτη. Το κουαρτέτο θα συναντηθεί σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη.

Την ίδια ώρα αύριο Πέμπτη οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο για το επίμαχο ζήτημα του Ασφαλιστικού.

Τα «κλειδιά» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης αποτελούν «καυτά» θέματα τα οποία και αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων. Τα θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα είναι το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που συνδέονται άμεσα με το δημοσιονομικό κενό, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Από την αρχή αναμένεται να μπουν στο τραπέζι ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Πάντως, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη δρόμος στις συζητήσεις.

Την ίδια στιγμή χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διατηρήσει την πίεση στην Αθήνα για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος.

Η χθεσινή δήλωση του κ. Σόιμπλε, στις Βρυξέλλες, χρονικά, δεν ήταν καθόλου τυχαία, έγινε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...