Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκουτιέρες: Κίνδυνος να ξεσπάσει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Γκουτιέρες: Κίνδυνος να ξεσπάσει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, επεσήμανε ο υποψήφιος της Πορτογαλίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, τονίζοντας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Ξυδάκη, πως η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της προς την Αθήνα.

«Η Ελλάδα πιέζεται από την έλλειψη αλληλεγγύης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, γεγονός που ελλοχεύει τον κίνδυνο η κατάσταση να αποκτήσει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται υπό την πίεση της λιτότητας των τελευταίων ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουτιέρες.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν κοινά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Πορτογαλία καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που αφορούν τόσο τις δύο χώρες όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο Πορτογάλος πολιτικός παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών την υποψηφιότητά του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλητές συμφώνησαν πως παρατηρείται το φαινόμενο οι ίδιοι πολιτικοί που εμφανίζονται αυστηροί στην τήρηση κανόνων και δεσμεύσεων όσον αφορά την οικονομία και τα μνημόνια, δεν πιέζουν εξίσου τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόζουν τις κοινές συμφωνίες της Ένωσης που αφορούν στην προσφυγική κρίση.

Εκτός από τον κ. Γκουτιέρες, ο κ. Ξυδάκης ο οποίος την Τετάρτη ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψή του στην πορτογαλική πρωτεύουσα, συναντήθηκε χθες με την υφυπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Μαργαρίτα Μάρκες, την υπουργό Εσωτερικών Κονστάνσα Ουρμπάνο ντε Σόουζα καθώς και με αντιπροσωπεία του αριστερού κόμματος Μπλόκο ντε Εσκουέρδα, ενώ επίσης συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία της κυρίας Ρεγγίνα Μπάστος, βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (PSD).

Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη Ρώμη, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικά και σε άλλα κοινά ευρωπαϊκά ζητήματα. Στην Ιταλία ο κ. Ξυδάκης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Σάντρο Γκότσι, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Φίλιπο Μπουμπίκο (Filippo Bubbico) και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας, Βιντσέντζο Αμέντολα (Vincenzo Amendola).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...