Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακοράφα κατά ΕΕ: Προσβολή να χαρακτηρίζετε τα Σκόπια ως αξιόπιστο εταίρο

Σακοράφα κατά ΕΕ: Προσβολή να χαρακτηρίζετε τα Σκόπια ως αξιόπιστο εταίρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στη συζήτηση προόδου για τη FYROM, που διεξάγεται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με αιχμή το προσφυγικό ζήτημα, η ευρωβουλευτής καλεί τους συναδέρφους της ευρωβουλευτές να κάνουν μια αυτοψία στην Ειδομένη, προκειμένου να δουν πώς συμπεριφέρεται ο εταίρος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν αξιόπιστο: «Είναι προσβολή να χαρακτηρίζετε τη FYROM ως αξιόπιστο εταίρο, όταν καθημερινά παραβιάζει τις Διεθνείς Συνθήκες με κλειστά σύνορα, ποσοστώσεις στους πρόσφυγες και περιστατικά βίας εναντίον τους.»

Στο ίδιο πλαίσιο η ευρωβουλευτής κατέθεσε δύο τροπολογίες, οι οποίες υποστηρίζονται από την ομάδα της ευρωαριστεράς και για τις οποίες ζήτησε και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο.

Η πρώτη αφορά την απαλοιφή του χαρακτηρισμού ως ‘‘αξιόπιστου’’ εταίρου στη διαχείριση του προσφυγικού, ενώ παράλληλα καλεί τη FYROM να σεβασθεί τις διεθνείς συνθήκες και να παρέχει ασφαλείς διαδρόμους σε όλους τους πρόσφυγες.

Η δεύτερη αφορά την ενσωμάτωση στην Έκθεση της απερίφραστης καταδίκης των μονομερών ενεργειών, οι οποίες άλλωστε βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τη Συνθήκη για τους πρόσφυγες.

Η Τρίτη τροπολογία, που αφορά με έμμεσο τρόπο την ονοματολογία, προτείνει την αντικατάσταση του επιθετικού προσδιορισμού ‘‘μακεδονικός’’ που υιοθετεί η έκθεση, από τη λέξη ‘‘της χώρας’’.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...