Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Οι μονομερείς ενέργειες διόγκωσαν το πρόβλημα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ για να διεκδικήσει μια ενωμένη Ευρώπη, όπου οι αποφάσεις προσπαθούν να δώσουν λύση ενωμένα έξω από μονομερείς ενέργειες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπ. για θέματα μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ευχαριστήσει κανείς τα κράτη που παραβίασαν τις αποφάσεις της ΕΕ και διέφυγαν σε μεμονωμένες ενέργειες, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε λύση διόγκωσαν το πρόβλημα.

Οπως πρόσθεσε, σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο Συμβούλιο για να διεκδικήσει την υλοποίηση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, που προσπαθεί να δώσει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Οι μεμονομένες ενέργειες του Βίζεγκραντ και της Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε:

«Απευθυνόμαστε στην ΕΕ, στις βασικές και ιδρυτικές αρχές της. Την αλληλεγγύη, την ευθύνη. Εμείς τη δική μας ευθύνη την πήραμε με το παραπάνω και τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που είναι ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη. Γι’ αυτήν την Ευρώπη θα παλέψουμε σήμερα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Αθήνα ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας, την άμεση ενεργοποίηση των επανεισδοχών από την Αγκυρα και τη δέσμευση των κρατών μελών στη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση.

«Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη, διεκδικούμε την ενιαία δράση», κατέληξε χαρακτηριστικά το κυβερνητικό στέλεχος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...