Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τις απειλές της Τουρκίας με το προσφυγικό κατήγγειλε η Βόζεμπεργκ στις Βρυξέλλες

Τις απειλές της Τουρκίας με το προσφυγικό κατήγγειλε η Βόζεμπεργκ στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ετερόκλητες και παράλογες χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο συζήτησης των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό και της προετοιμασίας της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής στις 17 – 18 Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπου της Ολλανδικής Προεδρίας και του Αντιπροέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντομπρόβσκις.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε, ότι η όποια νέα συμφωνία με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη θα πρέπει να υπόκειται σε σαφείς κανόνες και χρονοδιαγράμματα, καθώς και σε αυστηρό έλεγχο εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Επίσης, τόνισε ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται θέματα, που δεν σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, επισημαίνοντας:

«Η Τουρκία προβάλλει συνεχώς ετερόκλητες και παράλογες απαιτήσεις, όπως διπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας, άρση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ε.Ε. και συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το άνοιγμα περισσοτέρων κεφαλαίων, “απειλώντας” την Ευρώπη με ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών και προσφύγων».

Κατά την Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Ε.Ε. οφείλει να ασκήσει αυστηρό έλεγχο, για το πώς δαπανάται μέχρι στιγμής η ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Τουρκία.

Ωστόσο, για ακόμα μια φορά δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας να ικανοποιήσει προκλητικά ανταλλάγματα, χωρίς προηγουμένως η Τουρκία να αποδειχθεί στην πράξη αξιόπιστος εταίρος, σεβόμενη πλήρως τις Συμφωνίες Επανεισδοχής που έχει υπογράψει και τη δέσμευσή της για έλεγχο των κυκλωμάτων των διακινητών, που δρουν ανενόχλητα στα τουρκικά παράλια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια για την έκθεση προόδου του 2015 για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η κυρία Βόζεμπεργκ σε αυστηρό τόνο είπε ότι η πολιτική της FYROM στο προσφυγικό με κλείσιμο των συνόρων, φράχτες και δακρυγόνα σε πρόσφυγες δεν συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης και δεν βοηθάει την ενταξιακή της πορεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...