ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Παρίσι, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλδημοκρατία, Σοσιαλισμός, Σοσιαλιστές, Φρανσουά Ολάντ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ηγέτες σε σύσκεψη στο Παρίσι υπό τον Φρανσουά Ολάντ, μετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση ξεκίνησε στις 11.30 (ώρα Ελλάδας), στο προεδρικό Μέγαρο και σε αυτή μετέχουν περίπου 15 πολιτικοί αρχηγοί.
Στόχος ο επαναπροσδιορισμός του σχεδίου για την Ευρώπη που έχει βυθιστεί σε ανησυχητική κατάσταση από τα σημερινά προβλήματα, όπως η προσφυγική κρίση και η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τη γαλλική πλευρά.
Ανάμεσα στους μετέχοντες είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Γιόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν και ο ηγέτης του Εργατικού Ολλανδός Ντέρικ Σάμσον.
Ακόμη, έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζεται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, όπως στον ιστότοπο Euractiv France:
«Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν τη συνάντηση που ονομάζεται συνάντηση σοσιαλδημοκρατών, αποτελεί ενδιαφέροντα πολιτικό ελιγμό, τη στιγμή που ο Γάλλος Πρόεδρος δεν σταματά να κάνει υποχωρήσεις στη Δεξιά. (…) Η Γαλλία έχει αναπτύξει μια ειδική σχέση με τον Έλληνα ηγέτη, κυρίως κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Ένα συγκεκριμένο επεισόδιο “έδεσε” τα δύο μέρη: Ο Γάλλος Πρόεδρος επενέβη τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου για να διατηρηθούν οι συνομιλίες».
Μιλώντας την Παρασκευή στο Παρίσι, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πάντως την ανησυχία του για τον δρόμο που ακολουθούν πολλοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, «είτε από επιλογή είτε από αναγκαιότητα», όπως είπε.
«Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο, παρά ποτέ να επιστρέψει στην ιστορική της κοίτη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
























































