Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Κάποιοι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα

Βίτσας: Κάποιοι μετανάστες θα μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουν έως και δύο χρόνια έως ότου μετεγκατασταθούν στην ΕΕ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες θα περιμένουν επί μήνες και έως και δύο χρόνια για να μεταφερθούν σε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, ιδίως αν όντως ο αριθμός τους φτάσει τις 100.000 όπως έχει ειπωθεί.

«Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα μόνιμα. Θα συμβεί» επισημαίνει ο κ.Βίτσας.

Αναφερόμενος στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη ο κ.Βίτσας τόνισε ότι «περιμένουν το αποτέλεσμα της Συνόδου της ΕΕ της 17ης Μαρτίου για τους πρόσφυγες, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να διασχίσουν τα σύνορα».

«Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό δε θα γίνει. Τότε ο καταυλισμός της Ειδομένης θα αδειάσει γρήγορα, νομίζω έως το τέλος της εβδομάδας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι υπάρχουν υπεραρκετές θέσεις για αυτούς τους ανθρώπους σε τρεις οργανωμένους καταυλισμούς «μόνο 20 χιλιόμετρα μακριά, όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς».

Ο κ. Βίτσας προβλέπει αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών όταν βελτιωθεί ο καιρός ενώ διατυπώνει την ανησυχία του ότι η Τουρκία θα αρνηθεί να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες που έχουν ήδη παγιδευτεί στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να έχουν προτεραιότητα ως προς την επιστροφή και μετεγκατάσταση.

Επιπλέον, ο κ.Βίτσας επικρίνει τις κυβερνήσεις χωρών που δε δέχονται να υποδεχθούν παρά μόνο έναν μικρό αριθμό προσφύγων.

«Μερικές χώρες έχουν κυβερνήσεις που μοιάζει να ενεργούν ξενοφοβικά. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετές που έστειλαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Αλλά τώρα οι ίδιες χώρες δε θέλουν να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες από την Ελλάδα. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό είναι ντροπή» υπογράμμισε ο κ.Βίτσας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...