Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ανασχηματισμό θα λύσει ο Τσίπρας το θέμα Μουζάλα; – Ο ρόλος Καμμένου

Με ανασχηματισμό θα λύσει ο Τσίπρας το θέμα Μουζάλα; – Ο ρόλος Καμμένου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να φέρει πιο μπροστά τον ανασχηματισμό που ούτως ή άλλως φέρεται να είχε αποφασίσει, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δώσει λύση στην μίνι κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω των δηλώσεων του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί ανοιχτά στο πλευρό του Γιάννη Μουζάλα, ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό του εταίρο πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνο καμμένο, επί της ουσίας του ξεκαθάρισε ότι τυχόν απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, εφόσον αποφασιστεί, αυτό θα γίνει μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε το απόγευμα πως “ο κ. Μουζάλας είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι λόγω ευθιξίας θα θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του Αλέξη Τσίπρα”.

Πληροφορίες του tribune αναφέρουν ότι μετά την Σύνοδο στις 17 και 18 Μαρτίου και ενώ όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση βαίνει προς ολοκλήρωση για την αξιολόγηση μέχρι τις 25 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ριζικό ανασχηματισμό όπου θα ξεκαθαρίσει μεταξύ άλλων και το θέμα Μουζάλα.

Μέχρι στιγμής από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται να σχολιάσουν το ενδεχόμενο αλλαγής ή και διεύρυνσης της κυβερνητικής σύνθεσης. Πάντως, τέτοια σενάρια “φουντώνουν” από την παρουσία που θα έχει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας στην προπαρασκευαστική συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου θα δώσει το παρόν και η Φώφη Γεννηματά.

Πάντως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ακόμη και αλλαγής χαρτοφυλακίου για τον ίδιο των πρόεδρο των ΑΝΕΛ και η μετακόμιση του από το Πεντάγωνο σε άλλο υπουργείο πρώτης γραμμής.

Αυτό ίσως και να αιτιολογεί και την κινητικότητα που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ακύρωση του ταξιδιού του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, και τις επαφές που είχε σήμερα με τους Επιτελάρχες του. Την ίδια ώρα πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο αποδίδουν τις κινήσεις αυτές σε διαρροές από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρου προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του και να δώσει ένα διακριτό στίγμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Άλλωστε όπως ήδη έχει γράψει το tribune από τις 5 Μαρτίου με τίτλο “Ξεμπλόκαρε η αξιολόγηση – Επιστρέφουν οι δανειστές και μετά… ανασχηματισμός”, ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει στα σχέδια του τον ανασχηματισμό. Απλά η υπόθεση Μουζάλα, ίσως τον φέρει πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...