Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορυφαίος πολιτικός στη λίστα Μπόργιανς – Ποιοι άλλοι εμφανίζονται

Κορυφαίος πολιτικός στη λίστα Μπόργιανς – Ποιοι άλλοι εμφανίζονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για Έλληνες καταθέτες που εμπλέκονται στις λίστες «φοροδιαφυγής» παρέδωσε ο Ερβέ Φαλτσάνι στους εισαγγελείς που μετέβησαν αιφνιδιαστικά αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.

O Ερβέ Φαλτσάνι έδωσε στοιχεία που «ξεκλειδώνουν» όχι μόνο τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και τη λίστα Μπόργιανς Ο Φαλτσάνι έδωσε στοιχεία που «ξεκλειδώνουν» όχι μόνο τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και τη λίστα Μπόργιανς, η οποία ήρθε πρόσφατα στα χέρια των ελληνικών Αρχών.

Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος είχε υποκλέψει τα κρίσιμα στοιχεία από την HSBC στη Γενεύη, όπου εργαζόταν συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τους Έλληνες εισαγγελείς στους οποίους έδωσε σημαντικές πληροφορίες οι οποίες εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αξιοποίηση των στοιχείων που περιλαμβάνουν και οι δύο λίστες.

Φαλτσάνι στο zougla.gr: H συνεργασία ήταν πολύ αποτελεσματική

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Φαλτσάνι το απόγευμα της Παρασκευής ο οποίος ανέφερε:

«H συνάντηση με τους εισαγγελείς πήγε πολύ καλά. Δουλέψαμε μαζί σχεδόν όλη την εβδομάδα. Όπως πάντα εκμεταλλευτήκαμε στο μάξιμουμ τον χρόνο που είχα για να δώσω πληροφορίες αλλά και να απαντήσω στα ερωτήματά τους. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η συνεργασία αυτή τη φορά ήταν πολύ αποτελεσματική. Βέβαια δεν μπορούν να έχουν όλη την βοήθεια που θα ήθελαν αλλά συμβαίνει το ίδιο για όλες τις χώρες. Σέβομαι τη δουλειά τους παρόλο τις δύσκολες συνθήκες. Τώρα σειρά έχουν οι Γάλλοι εισαγγελείς σχετικά με στοιχεία της HSBC στο Παρίσι. Οι Ελληνικές Αρχές έχουν σημαντικά στοιχεία στα χέρια τους».

Πληροφορίες για την εμπλοκή γνωστού πολιτικού

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως δημοσιογραφικές πηγές από την Ιταλία, οι οποίες ερευνούν τη λίστα Φαλτσάνι ανέφεραν στο zougla.gr πως με τα νέα δεδομένα εξετάζονται επιπλέον πληροφορίες για την εμπλοκή πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου εν ενεργεία, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και αρχηγός κόμματος.

Στο μικροσκόπιο κάθε στοιχείο το οποίο μπορεί να ξεσκεπάσει φοροφυγάδες

Στο Παρίσι έφτασαν οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης, οι οποίοι είχαν μακρά συνάντηση με τον πληροφοριοδότη σε μία προσπάθεια να του αποσπάσουν κάθε δυνατή διευκρίνιση που θα μπορούσε να φωτίσει και να προχωρήσει την έρευνα για τις λίστες της «φοροδιαφυγής».

Το κλιμάκιο των Ελλήνων εισαγγελέων παρέμεινε μάλιστα στη γαλλική πρωτεύουσα επί τρεις ημέρες αναζητώντας κάθε επιπλέον στοιχείο που θα αποκωδικοποιήσει τις χιλιάδες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Ο Φαλτσάνι, γνώστης των τραπεζικών πρακτικών, ως πρώην υπάλληλος της HSBC ήταν σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του βρώμικου χρήματος μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η κατάθεση αυτή, σύμφωνα με δικαστική πηγή έδωσε πολύτιμες οδηγίες για να αξιοποιηθεί άμεσα η λίστα Μπόργιανς που περιλαμβάνει 10.000 ΑΦΜ καταθετών στην τράπεζα UBS την περίοδο 2006 -2008. Οι συνολικές καταθέσεις αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Τα νέα στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου Τα νέα στοιχεία που έδωσε ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις έρευνες του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου για το μαύρο αφορολόγητο χρήμα που εντοπίστηκε σε τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό αλλά και στην παράλληλη έρευνα που διενεργείται με εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, για πιθανή δράση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων εισαγγελέων με τον Ερβέ Φαλτσάνι είχε πραγματοποιηθεί πάλι στο Παρίσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη κάποιοι εμπλεκόμενοι στη λίστα είχαν εμφανιστεί και είχαν πληρώσει το σύνολο των φόρων και των προστίμων που τους είχαν καταλογιστεί.

Ακολούθησε, το τεράστιο κρυπτογραφημένο αρχείο που προσκόμισε ο Φαλτσάνι στον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλη Καλογήρου το οποίο και παραδόθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο. Το αρχείο αυτό «φωτογράφιζε» τραπεζικές συναλλαγές που συνδέονται με τεράστια αδήλωτα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, στη λίστα των φερόμενων ως φοροφυγάδων που προσκόμισε ο Φαλτσάνι στην πρώτη συνάντηση που έγινε φιγουράρουν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ζωής του τόπου, συγγενείς πρωτοκλασάτων στελεχών, μεγάλων και ιστορικών παρατάξεων, αλλά και επιφανείς επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το zougla.gr, πρώην υπουργός, συγγενείς πρώην προέδρων κομμάτων, φίλοι και συνεργάτες.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τους: Ν.Π, Μ.Π, Μ.Β, Σ.Π, Α.Σ, Σ.Μ, Α.Μ, Κ.Λ, Χ.Α

Τώρα πια οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι έκαναν το πλέον σημαντικό βήμα τους για να οδηγηθούν στην αποκάλυψη πραγματικών μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και κυρίως στον εντοπισμό των προσώπων που διακίνησαν αφορολόγητο και «μαύρο χρήμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ σε κέντρο διασκέδασης

ΗΠΑ: Μια «επιδημία διαφθοράς» καλείται να αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...